Rôzne

Turistku (31) zasiahol do hlavy kameň. Aj na chodníku treba byť obozretný!

V sobotu krátko poobede bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc pri Šútovskom vodopáde, keď kameň uvoľnil turista a ten zasiahol slovenskú turistku (34) nachádzajúcu sa na turistickom chodníku pod ním.

Ilustračný obrázok k článku Turistku (31) zasiahol do hlavy kameň. Aj na chodníku treba byť obozretný!
Foto: Jozef Milan

„Po náraze do hlavy a krku zostala mladá žena v bezvedomí. Na miesto nehody boli vyslaní záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra a posádka VZZS, ktorá zranenú ženu vzala na palubu vrtuľníka a transportovala do martinskej nemocnice,“ informoval portál HZS. Na mieste sa nachádzala aj kamarátka zranenej, ktorá vyviazla bez zranení. Záchranári HZS ju následne terénnym vozidlom odviezli do obce Šútovo, odkiaľ z parkoviska pokračovala samostatne svojím motorovým vozidlom.

Vodopád a blízka vodná nádrž sú často navštevovaným miestom Dolnoliptákov. Už niekoľko dní po sebe je na horách krásne počasie, ideálne podmienky na turistiku a na turistických chodníkoch vo všetkých oblastiach je preto zvýšený počet návštevníkov. Horskí záchranári upozorňujú turistov, aby vzhľadom na tieto skutočnosti boli k sebe ohľaduplní a dodržiavali pokyny HZS.

zdroj: www.hzs.sk; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM