Jozef Milan Kultúra

Tvorivý Ružomberok ide do Lipt.Mikuláša

V Lipt.Mikuláši bude v nedeľu 25. marca súťažiť početná skupina detí a mládeže z Ružomberka na VIII. ročníku medzinárodného festivalu tvorivosti detí a mládeže "Súhvezdie hôr - snaha, fantázia, let".

Medzinárodný festival tvorivosti sa už po piaty krát koná v Lipt.Mikuláši, v priestoroch Domu kultúry a Centra voľného času. Prvé tri ročníky sa uskutočnili v Poprade a vo Svite. Samotný festivalový projekt „Súhvezdie“ sa realizuje už jedenásty rok. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v sobotu 24.3. o 18,00 hod. v Dome kultúry v LM za účasti súťažiacich, pedagógov, vedúcich kolektívov a hostí. Ukončený bude v pondelok 26.3. taktiež v Dome kultúry o 18,00 hod. vyhlásením výsledkov a galakoncertom ocenených. Súťažnými kategóriami prehliadky sú spev, tanec, hudba a výtvarné umenie. Svoje schopnosti predvedú súťažiaci z Česka, Kazachstanu, Ruska, Ukrajiny a Slovenska.

Ružomberok budú reprezentovať žiaci ZUŠ Ľ. Fullu: . tanečný odbor – pegadógovia Monika Betušová, Viola Dorníková . literárno-dramatický odbor – Anna Mišurová . hudobný odbor – Krajčovičová Jana . výtvarný odbor – Jurij Backov, Hradilová Jana; Halamová Terézia

a žiaci SZUŠ ľudového tanca a hudby: . píšťalkári – Vladimír Struhár

Vstup pre širokú verejnosť je voľný.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM