Ivana Milanová Krimi

Týždeň hasičov: Oživovanie osoby a spadnutý pes v šachte

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie vykonali tri výjazdy k technickým zásahom a jeden k požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň hasičov: Oživovanie osoby a spadnutý pes v šachte
Zdroj: TASR

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie od 21.4.2017 do 27.4.2017 vykonali 3 výjazdy ku technickým zásahom, ku požiaru bol vykonaný 1 výjazd.

Výjazdy k technickým zásahom

Dňa 21.4. boli hasiči privolaní na Panskú ulicu v Ružomberku, ku otvoreniu dverí na WC, v ktorom ostala zatvorená jedna osoba. Hasiči dvere otvorili pomocou jednoduchých hasiacich pomôcok a zatvorenú osobu oslobodili.

V ten istý deň hasiči zasahovali aj na Hrabovskej ceste pri vytiahnutí psa, ktorý spadol do vodomernej šachty. Hasiči z vodomernej šachty vyniesli psa na rukách a odovzdali majiteľke.

Hasiči boli dňa 24.4. privolaní ku zneseniu osoby do sanitky. Po príjazde na miesto pomohli záchranárom pri oživovaní osoby a po úspešnom oživení osobu zniesli do sanitky RZP.

Požiar

Jednalo sa o požiar sadzí v komíne rodinného domu v Stankovanoch. Hasiči skontrolovali komín a uhasili oheň v peci na pevné palivo, čím došlo ku skončeniu horenia sadzí v komíne. Pri požiari sadzí nedošlo ku škode na majetku. Hasiči upozornili majiteľa o potrebe opravenia komínového telesa. Príčinou vzniku požiaru bolo vyhorenie sadzí v komíne rodinného domu. Hasiči pred požiarom uchránili majetok v odhadnutej hodnote 18 000,– €. Pri požiari nedošlo ku zraneniu ani ku usmrteniu osôb.

O zásahoch informoval vedúci technik špecialista mjr. Ján Ondruška.

Foto: ilustračné

Zdroj: HaZZ v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM