Ivana Milanová Správy

Týždeň hasičov: Tragická nehoda a nacvičovanie postupu na simulovanom požiari kotla v Mondi SCP

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie vykonali 4 výjazdy ku technickým zásahom a žiadny výjazd k požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň hasičov: Tragická nehoda a nacvičovanie postupu na simulovanom požiari kotla v Mondi SCP
Zdroj: TASR

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie od 8.12.2016 do 15.12.2016 vykonali 4 výjazdy ku technickým zásahom, ku požiaru nebol vykonaný žiadny výjazd.

Štyri výjazdy ku technickým zásahom

Hasiči boli dňa 8.12. privolaní ku dopravnej nehode na štátnej ceste č. 18 kde došlo ku stretu osobného auta a dodávky. Hasiči poskytli dvom zraneným osobám predlekársku pomoc, uniknuté kvapaliny posypali vapexom a pozbierali do zbernej nádoby.

Hasiči v ten istý deň vykonali aj požiarno – taktické cvičenie na simulovaný požiar regeneračného kotla v Mondi SCP a. s. Ružomberok. Cvičenia sa zúčastnili zamestnanci, hasiči ZHÚ Safirs, profesionálni hasiči z hasičských staníc v Ružomberku, Liptovského Mikuláša a Dolného Kubína. Cvičenie prebehlo podľa dopredu pripraveného plánu.

Hasiči boli dňa 10.12. privolaní ku požiaru sadzí v komíne bytového domu na ulici Cesta na Vlkolínec v Ružomberku. Po príjazde na miesto hasiči zistili, že sa jedná len o silné zadymenie z komína a nejedná sa o požiar sadzí v komíne.

Hasiči vykonali výjazd ku dopravnej nehode na štátnej ceste č. 18 kde došlo ku stretu 4 osobných áut. Pri nehode došlo ku usmrteniu jednej osoby a ku zraneniu ďalších dvoch osôb. Hasiči najprv vytiahli zranené osoby z automobilov a pomohli ich naložiť do sanitiek RZP. Havarované autá zabezpečili proti vzniku požiaru, úlomky plastov a skla pozbierali do zbernej nádoby a poškodené autá odtiahli na blízku odstavnú plochu.

Požiare nehasili

O zásahoch informoval vedúci technik špecialista mjr. Ján Ondruška, výjazd ku požiaru nebol ani jeden.

Foto: ilustračné

Zdroj: OR HaZZ v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM