Ivana Milanová Kultúra

Týždeň slovenských knižníc v Univerzitnej knižnici Katolíckej univerzity v Ružomberku

Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov vyhlasujú pre rok 2017 18. ročník úspešného celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktorý sa uskutoční v termíne 13.-19. marca 2017 pod spoločným mottom KNIŽNICE PRE VŠETKÝCH.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc v Univerzitnej knižnici Katolíckej univerzity v Ružomberku
5
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku

Slávnostné otvorenie sa v tomto roku uskutoční 13. marca o 13.00 h. v Prešove pod záštitou ministra kultúry Mareka Maďariča a predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka.

Do podujatia Týždeň slovenských knižníc sa aj v tomto roku zapojila Univerzitná knižnica Katolíckej univerzity v Ružomberku. Svojim používateľom, ale aj návštevníkom ponúka počas celého týždňa rozšírený program.

Pre všetkých je pripravená 50% zľava na registračný poplatok a na poplatok za predĺženie členstva v UK KU v Ružomberku, ktorý trvá pre študentov do 30.9.2017 a pre odbornú verejnosť do 31.12.2017.

Počas celého týždňa si budete môcť pozrieť aktuálnu výstavu MYŠLIENKA – MATERIÁL – TVORIVOSŤ /MÉDIUM PAPIER/, ktorú pripravila Katedra výtvarnej výchovy PF KU na červenom a modrom podlaží knižnice. V utorok 14.3. o 13.00 h. nás čaká školenie k elektronickým informačným zdrojom od spoločnosti Albertina Income Bratislava, počas ktorého sa naši študenti naučia, ako sa lepšie orientovať v elektronických databázach, ku ktorým má Katolícka univerzita prístup. Vo štvrtok 16.3. od 10.00 h. bude na žltom podlaží výstava vydavateľstva Portál spojená s predajom literatúry zameranej na výchovu a vzdelávanie. Počas trvania výstavy je možné zakúpiť prezentované tituly so zľavou 15% z ceny knihy.

Počas Týždňa slovenských knižníc registrujeme zvýšený záujem o komentované prehliadky knižnice, jej priestorov a služieb zo strany odbornej i laickej verejnosti. Inak tomu nebude ani počas 18. ročníka, ktorého súčasťou bude aj zviditeľnenie knižníc prostredníctvom tlačových materiálov vo forme letákov, záložiek a nálepiek. Celoslovenské podujatie je realizované vďaka Fondu na podporu umenia.

Zdroj: KU v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM