Jozef Milan Od Vás

Týždeň úcty k životu na GSA

Tradične koniec marca patrí na Gymnáziu sv. Andreja v Ružomberku úcte k životu. V tomto roku trval od stredy 21. marca do 28. marca, kedy si žiaci po sv. omši pripínali na oblečenie biele stužky, symboly úcty k životu.

Organizátorom celej kampane je Fórum života, n.o. a Gymnázium sv. Andreja sa do kampane zapája viacerými spôsobmi. „Nechali sme sa inšpirovať mottom tohto roka – Nechať žiť je správna voľba. Predstavili sme preto žiakom dva hlavné projekty, ktoré prišli prezentovať členovia Fóra života. Išlo hlavne o projekt 25. marec – deň počatého dieťaťa **a o projekt **Zachráňme životy. Cieľom celej akcie je šírenie úcty ku každému počatému, ešte nenarodenému životu,“ povedal koordinátor kampane a zároveň riaditeľ GSA Kamil Nemčík.

Nosenie bielej stužky a prednáška spojená s besedou neboli jedinými aktivitami celého týždňa. Žiaci sa do kampane zapojili vytvorením modlitebnej reťaze počas veľkých prestávok v školskej kaplnke, informačnou kampaňou na chodbách školy, zaradením témy do vyučovania príbuzných predmetov, ako aj krížovou cestou za nenarodené deti. „Vrcholom celého týždňa bol samozrejme 25. marec, ktorý sa nesie v duchu oslavy Zvestovania Pána. V tento deň sa Mária stala matkou Božieho Syna, prijala pozvanie spolupracovať na Božom diele spásy človeka. Stala sa pre nás vzorom a príkladom aj v pohľade na človeka, ktorý je ešte len v lone matky, je v jej ochrane a láske. Každý človek si od počatia zaslúži dostať šancu prežiť svoj život,“ dodal Kamil Nemčík.

Text: Iveta Mrvová

RK GSA
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM