Jozef Milan Rôzne

Ukončí Tadeusz Zasepa svoju rektorskú misiu?

Akademický senát Katolíckej univerzity pred ukončením funkčného obdobia rektora konal v súlade so štatútom školy a vyhlásil voľbu hlavy univerzity na ďalšie obdobie . Ako to dopadlo, čítajte v našom príspevku.

V utorok sa uskutočnila tajná voľba rektora Katolíckej univerzity (KU). Napriek 13 nomináciám pre profesora Tadeusza Zasępu, kandidát nebol Akademickým senátom (AS) KU na rektora univerzity zvolený. Od 24 prítomných senátorov získal len 11 hlasov, proti boli šiesti a zdržali sa siedmi členovia senátu.

Ako vyplýva zo zápisnice, v osobitnej situácii, keď bol iba jeden kandidát na funkciu, stačila na zvolenie jednoduchá väčšina prítomných členov. Nasledovať teraz bude nová voľba, ktorá sa uskutoční 26. apríla 2012. Zverejnenie mien uchádzačov o kandidatúru na funkciu rektora KU sa uskutoční na web stránke univerzity najneskôr 48 hodín pred termínom predstavenia uchádzačov. Doterajší rektor T. Zasępa ukončí svoje funkčné obdobie 30. júna 2012.

Rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku Zasępa sa stal členom prestížnej Európskej akadémie vied a umení. Dekrét si prevzal v sobotu 3. marca 2012 na slávnostnom zasadnutí akadémie v Salzburgu. „Predovšetkým to bolo prekvapenie, keď som sa dozvedel, že ma členovia akadémie zvolili za člena. Členstvo v akadémii vnímam ako veľký dar pre univerzitu a pre moje milované Slovensko."

Naša 24-ka vám prinesie informáciu, či terajší rektor bude znova kandidovať, akonáhle to bude potvrdené.

Zdroj: www.ku.sk / ruzomberok24.sk Autor fotografií: Anton Kulan*, © www.T2.SK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM