Jozef Milan Rôzne

Univerzitná knižnca bude otvorená až v roku 2013

Ambiciózny plán Katolíckej univerzity v Ružomberku otvoriť modernú knižnicu ku koncu roka sa nenaplní. Na fotografiách si pozrite súčasný stav na stavenisku. Dobrou správou je, že vedeniu KU sa darí získavať financie na úplné pokrytie nemalých náklad

Pôvodný zámer dokončiť stavbu moderného srdca univerzity do 31. októbra a odovzdať ju do užívania do 31. decembra sa podľa rektora KU Tadeusza Zasepu posúva až na budúci rok. „Príčinou spomalenia harmonogramu stavebných prác je návrh dodávateľa zmeniť naprojektovaný druh fasády. Výsledkom by mali byť lepšie tepelno-izolačné vlastnosti a zároveň ušetrenie približne 42.000 eur,“ //vysvetlil rektor univerzity. Fasádu mali začať montovať na postavenú nosnú konštrukciu už v polovici apríla, ale zatiaľ sú hotové iba fragmenty.„Po takmer polročnej diskusii čakáme na rozhodnutie kompetentných, či sa bude realizovať spomínaná alternatíva. Verím, že sa tempo prác vráti do oveľa väčších obrátok zo začiatku výstavby v júni minulého roka,“ //dodal Tadeusz Zasepa.

Vedeniu ružomberskej Katolíckej univerzity sa darí postupne napĺňať rozpočet pokračujúcej výstavby novej univerzitnej knižnice. Na úplné pokrytie plánovaných nákladov na úrovni 8,4 milióna eur chýba ešte približne 700.000 eur. Z európskych zdrojov sa podarilo získať už 5.5 milióna eur. //„A 2,2 milióna eur nám doteraz na tento účel poskytli nezištní domáci i zahraniční darcovia, za čo im patrí veľká vďaka,“ //uviedol rektor ružomberskej najväčšej vysokoškolskej inštitúcie.

ruzomberok24/ tasr

RK vystavba kniznice
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM