Jozef Milan Iné športy

Úspech ružomberskej mládeže: Simona (10) piata na majstrovstvách EU

V auguste ružomberské talenty uprednostnili pred prázdninovaním reprezentáciu mesta na prestížnych šachových medzinárodných podujatiach. O najväčší úspech sa postarala talentovaná Simona Koreňová, ktorá sa zúčastnila majstrovstiev Európskej únie, ktoré tento rok hostila Česká republika.

Ilustračný obrázok k článku Úspech ružomberskej mládeže: Simona (10) piata na majstrovstvách EU
Zdroj: Dnes24.sk

Simona Koreňová vo svojej kategórií dievčat do 10 rokov úspešne skončila s celkovým počtom 4,5 boda ako bronzová medailistka, ale kvôli horším pomocným bodom sa umiestnila na 5.mieste. O ďalší mládežnícky úspech tohto leta sa postaral talentovaný osemročný Oliver Kelčík, ktorý koncom augusta skóroval na prestížnom medzinárodnom podujatí v Krakove, kde obsadil vo svojej kategórií chlapcov do 8 rokov 5.miesto.

Šachová olympiáda

Najprestížnejšia šachová udalosť sveta, ktorou je šachová olympiáda sa tento rok konala v auguste v nórskom Tromso. Zúčastnilo sa 177 družstiev zo 164 krajín a medzi nimi aj družstvo, v ktorom nás zastupovala hráčka šachového klubu Ružomberok Nikola Konkoľová za ženské družstvo IPCA (medzinárodné združenie telesne postihnutých šachistov) a pre družstvo vybojovala 2,5 boda. Ako družstvo sa umiestnili na skvelom 101.mieste, keď pri troch zo štyroch víťazstiev bola aj Nikola. Bodovala v zápasoch proti Madagaskaru, Fínsku a Japonsku. Nikola v súčastnosti obhajuje na majstrovstvách sveta telesne postihnutých v Srbsku titul juniorskej majsterky sveta.

Predseda šachového klubu Marek Zelnický verí, že ružomberská mládež bude v skvelej reprezentácii mesta pokračovať aj naďalej.

zdroj: Natália Holáková – PR, ŠK Ružomberok

Šachová mládež v lete
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM