František Trstenský Rôzne Správy

Úspešný DOD 2017 na Katolíckej univerzite

Nádejní študenti, neraz aj v sprievode svojich rodičov a kamarátov, si mohli 7. februára prezrieť priestory a vybavenie tejto katolíckej vzdelávacej inštitúcie.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný DOD 2017 na Katolíckej univerzite
7
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku

Podujatie začalo v Aule sv. Jána Pavla II., kde prítomných privítal prorektor KU prof. František Trstenský. V krátkej obrazovej prezentácii im predstavil niektoré univerzitné pracoviská, napr. pastoračné centrum, univerzitnú knižnicu, poradenské centrum. Potom už kroky zvedavých návštevníkov zamierili na fakulty, kde jednotlivé katedry prezentovali v otvorených priestoroch fakúlt a na učebniach svoje študijné programy.

Na Filozofickej fakulte si mohli záujemcovia napr. vyskúšať moderovanie v rozhlasovom a televíznom štúdiu, oboznámili sa so svetom náboženstiev a nazreli aj do zákutia anglického a nemeckého jazyka. Pedagogická fakulta ich zaviedla do svojich laboratórií a ateliérov a mohli si vyskúšať programovanie na pohyblivých robotoch. Fakulta zdravotníctva priblížila záchranárske pomôcky, ponúkla meranie krvného tlaku a názorne predstavila používanie zdravotníckych figurín. Teologická fakulta v Košiciach poodhalila niektoré vzácne diela historickej knižnice.

Celej akcie sa zúčastnilo približne 400 záujemcov, ktorí dostali aj tzv. bonusy v podobe tomboly, propagačných materiálov, pozvania do kaviarne, či výhry tabletu. Úspešný priebeh zabezpečovali dobrovoľníci z radov súčasných študentov KU.

Zdroj: KU v Ružomberku

Na KU v súčasnosti študuje 4103 študentov na všetkých troch stupňoch, tzn. v bakalárskom, magisterskom a doktorandskom stupni. KU má uzavretých viac ako 100 bilaterálnych zmlúv s univerzitami v celej Európe, takže prostredníctvom programu Erasmus+ sa študenti KU dostanú na štúdiá a stáže v zahraničí. KU je členom aj Federácie katolíckych univerzít Európy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM