Ivana Milanová Správy

ÚVN-ka urgentne prosí možných darcov krvi o pomoc

Momentálne má nemocnica akútny nedostatok niektorých konkrétnych krvných skupín. Tentoraz zvlásť oslovuje aj študentov, aby sa zapojili do Študentskej kvapky krvi.

Ilustračný obrázok k článku ÚVN-ka urgentne prosí možných darcov krvi o pomoc
Zdroj: TASR

Transfúzna stanica Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku prosí všetkých ochotných potenciálnych darcov krvi skupiny O Rh pozitív , O Rh pozitív a A Rh pozitív o darovanie krvi kvôli akútnemu nedostatoku týchto krvných jednotiek.

Darovať krv je možne každý pracovný deň , až do piatka 28. 10. 2016 – od 7:00 do 10:00.

„Zároveň, by sme chceli poprosiť všetkých študentov, ktorí dovŕšili vek 18 rokov, aby sa zapojili do Študentskej kvapky krvi, ktorú organizuje Slovenský červený kríž a prišli darovať krv do 18.11.2016. Ďa­kujeme.“ uviedla dnes (25.10.) Petra Dišková, hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku.

Ľudí, ktorí potrebujú krv, známky študentov vôbec netrápia. Ich zdravie, či život závisí len od ich ochoty darovať krv. Pre pacientov je hrdinom študent každej krvnej skupiny, bez ohľadu na počet jeho A-čok či E-čok v indexe.

Heslom tohtoročnej Študentskej kvapky je „Nech si, aký si, potrebujeme aj tvoju krv!“ V poradí už 22. študentská kampaň Slovenského Červeného kríža začala 17. októbra 2016 a potrvá do 18. novembra 2016.

Daj LIKE na našej FB stránke a máš vždy čerstvé info z Ružomberka a okolia.

Zdroj: ÚVN SNP Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM