Ivana Milanová Futbal Šport

V Bratislave pripadli tri body Slovanu

Slovan Bratislava triumfoval v nedeľňajšom (20.11.) zápase nad MFK Ružomberkom. Vyhral šiesty zápas za sebou a v tabuľke si poistil 3. miesto, naši zostali na šiestej priečke.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave pripadli tri body Slovanu
9
Galéria
Zdroj: TASR

V 16. kole Fortuna ligy sa poslednú nedeľu (20.11.) stretli v súboji MFK Ružomberok a Spartak Myjava. Na vedúci gól hosťujúceho Miloša Lačného odpovedal Seydouba Soumah, ktorý premenil dva pokutové kopy. Slovan vyhral šiesty zápas za sebou a v tabuľke si poistil tretie miesto. Ružomberok zostal na šiestej priečke.

MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kolčák – Nagy – Daniel, Chrien, Ďubek (67. Faško), Gál-Andrezly – Mareš (58. Lačný)

Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Saláta, de Marco, Kubík – Savičevič, Rigo (81. De Sa) – Čavrič, Soumah, Schet (87. Scott) – Priskin (76. Oršula)

Rozhodoval: Prešinský

Góly: 79. a 86. Soumah (oba z 11 m) – 77. Lačný

Žlté karty: Kubík – Daniel, Mareš, Macík, J. Maslo, Kružliak, P. Maslo

Diváci: 711

Komentár:

Slovan nastúpil s úmyslom predĺžiť sériu piatich víťazstiev a zároveň chcel stiahnuť manko na druhú Podbrezovú. Tréner Vukomanovič poslal na trávnik ofenzívne ladenú zostavu, Priskina na hrote podporovali z krídelných priestorov Schet a Čavrič. Ružomberok zdolal súpera v 5. kole 3:2 a o podobný výsledok sa chcel pokúsiť aj na Pasienkoch.
Domáci sa od úvodu tlačili dopredu, chýbala im však presnejšia finálna fáza. Prvú šancu mal Soumah, jeho strela z hranice šestnástky išla len tesne vedľa žrde. V 22. min zakombinovali Savičevič s Čavričom, k lopte sa dostal Kubík a jeho pokus zo sľubnej pozície zblokovala obrana hostí. Po následnom rohu hlavičkoval tesne nad Priskin. Slova n hrozil naďalej, po Schetovej prihrávke mieril vedľa brány nabiehajúci Soumah. Zmenu skóre nepriniesol ani priamy kop Čavriča a tak mužstvá odišli do šatní za bezgólového stavu.

Ružomberok sa po zmene strán ešte viac zameral na pozornú defenzívu a sústredil sa na rýchle kontry. Slovan naďalej hýril aktivitou, ale v kľúčových momentoch mu nevychádzali kombinácie a chýbal aj pokoj v zakončení. Po hodine hry mohol skórovať Čavrič, ktorého vysunul Soumah, ale jeho prudká strela z plného behu išla nad bránu Macíka. Potom neuspel ani Soumah, ktorý odrazenú loptu napálil z päťky len do gólmana MFK. Tlak domácich gradoval, ale zhustená obrana Ružomberka stála na pevných nohách a pokusom súpera odolávala. V 70. min sa slovanisti dostali do prečíslenia, situáciu však zle vyriešili a prihrávka Scheta pred bránu adresáta nenašla. Neujal sa ani priamy kop aktívneho Soumaha, ktorý pokus vytlačil Macík na roh. Domáci šance nevyužili a pykali za to. V strede poľa stratil loptu Savičevič a hostia zakončili rýchly akciu po osi Daniel – Faško presnou hlavičkou striedajúceho Lačného – 0:1. Z vedenia sa však netešili dlho. V šestnátske zahrali rukou a nariadený pokutový kop s istotou premenil Soumah – 1:1. Slovan dokonal obrat o päť minút neskôr, keď rozhodca Prešinský po kontakte Kubíka s obranou MFK prísne nariadil ďalší pokutový kop. K lopte sa opäť postavil Soumah a Macíka prekonal aj po druhýkrát. V nervóznom závere si domáci vydretú výhru udržali a predĺžili sériu na úspechov na šesť zápasov.

Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:1

Zdroj: TASR

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Domáci premenili dve penalty, dali dva góly, my iba jeden. Dali o jeden viac a zvíťazili. Mrzí ma, že sme nevyužili viaceré brejkové situácie do lepšieho finále. Za stavu 1:1 napríklad išiel sám na bránu Lačný, ale situáciu nevyriešil dobre. Musíme pracovať na tom, aby sme podobné situácie v budúcnosti riešili k našej spokojnosti.“

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: „Celý týždeň sme sa rozprávali, že nás čaká náročný zápas aj pre to, že Slovan v Ružomberku v úvode sezóny prehral. Chceli sme útočiť, byť dominantní, ale robili sme zbytočné chyby. Jediné však na čom záleží, sú tri body a tie sme získali. Máme za sebou zložité obdobie, do budúcnosti chceme hľadieť s optimizmom.“

V galérií si môžete pozrieť foto zo zápasu.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM