Jozef Milan Iné športy

V Kultúrnom dome dnes vrcholí OPEN Ružomberok

Od piatka do nedele patrí Veľká dvorana Kultúrneho domu Andreja Hlinku už 15. ročníku obľúbeného šachového turnaja FIDE OPEN Ružomberok, ktorý usporiadava Šachový klub Ružomberok.

Do štartovacej listiny turnaja sa zapísalo 139 súťažiacich, z toho 7 šachistiek. Najvyššie nasadenou hráčkou podľa šachového rankingu je šachistka Eva Repková z Kežmarku. Okrem pretekárov zo Slovenska štartujú po dvaja z Maďarska a Česka, jeden z Ukrajiny. Po odohranom 5.kole je na čele priebežného poradia Andras Meszaros z Maďarska s 5.bodmi, druhá je práve Eva Repková. Hrá sa podľa pravidiel FIDE švajčiarskym systémom na 7 kôl, tempom hry 120 minút na partiu pre hráča. Podľa propozícií turnaja sa dnes odohrajú posledné 2 kolá a okolo 17.hodiny sa očakáva vyhodnotenie a záver. Výsledky vám prinesieme vo večerných hodinách.

Šachový klub Ružomberok v priebehu najbližšieho mesiaca intenzívne oslavuje 70. rokov od založenie. Na prelome júna a júla bude klub organizovať 4.ročník Československej extraligy žien v šachu.

foto: open rk 2012/sachový klub

RK sach
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM