Jozef Milan Samospráva

V lete sa dostanete autom do Hrabova aj cez Kalváriu

Technické služby Ružomberok začali s generálnou rekonštrukciou cestného prepojenia Kalvárie a Hrabova, ktoré sa malo realizovať v minulom roku. Vrchnú časť komunikácie vystavia firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie.

Ilustračný obrázok k článku V lete sa dostanete autom do Hrabova aj cez Kalváriu
Foto: Jozef Milan

Investičná akcia financovaná z mestského rozpočtu je rozdelená na dva úseky, uviedol portál liptov.sme .sk. Spodnú časť od parkoviska v Hrabove popri chatách realizujú Technické služby Ružomberok ako údržbu a opravu pôvodnej komunikácie (fotogaléria). „Na túto časť bolo vyčlenených 140-tisíc eur,“ povedala hovorkyňa primátora Michaela Milá. Hornú časť tvorí výstavba úplne novej cesty. „Stavia ju firma, ktorá vzišla z verejného obstarávania. Na túto časť pôjde z rozpočtu 157-tisíc eur.“ Termín ukončenia prác je v júli 2014.

O tejto investičnej akcii rokovali poslanci počas niekoľkých rokov, hľadali sa aj možnosti získania vonkajších zdrojov, čo sa ale Mestu nepodarilo. Zmluvu s dodávateľom hornej časti podpísala radnica až v októbri minulého roka, čo neumožňovalo začať s prácami počas zimných mesiacov. Po dobudovaní novej cesty bude potrebné zmeniť dopravný režim na príjazdovej ceste zo strany centra Kalvárie.

Výstavba spojnice Kalvária -Hrabovo
8
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM