Rôzne

V Liptove otvoria letnú sezónu: Tešte sa na flyboardistov, snowboardov i pretekátrov F2

Čas letných radovánok sa v Liptove začína presne v stredu 11. júna. Na Liptovskej Mare odhalia najväčšie lákadlá regiónu a oficiálne odštartujú pravú loveckú horúčku a letnú rodinnú hru.

Ilustračný obrázok k článku V Liptove otvoria letnú sezónu: Tešte sa na flyboardistov, snowboardov i pretekátrov F2
Zdroj: Dnes24.sk

„Liptovskú Maru sme vybrali, pretože je to výnimočné miesto a je symbolom celého regiónu. V miestnom Mara Campingu nazrieme do truhlíc, z ktorých vytiahneme cennosti zdobiace Liptov,“ uviedla Darina Bartková, riaditeľka OOCR Region Liptov. Otvorenie sezóny sa začne o 13:00 hod.

Jedným z ťahákov podujatia budú flyboardisti zvučných mien. Nad Marou sa budú vznášať jazdci svetovej špičky Petr Civín a Michal Stašek a svoje umenie príde ukázať aj majster sveta vo vodnom lyžovaní Miro Hríbik. „Najväčším lákadlom bude pre fanúšikov strieborný olympionik v snowboarde z Turína Rado Židek, ktorý bude tentoraz lietať na vodnej doske. V rámci prehliadky adrenalínových športov sa predvedie aj Tomáš Čermák, dvojnásobný majster sveta v pretekoch F2, čo je vodný ekvivalent automobilovej formuly,“ vysvetľuje Mária Žondová, riaditeľka Mara Campingu.

Sedem pokladov Liptova je projekt, ktorý bude návštevníkov regiónu sprevádzať až do konca augusta. Zameraný je pre celé rodiny, ktoré zavedie do prekrásnych hôr, tajomných jaskýň, pulzujúcich miest, do histórie, na tradičné salaše, vodné plochy a k termálnym prameňom. „Každý poklad obsahuje viacero šperkov – atrakcií, ktoré stojí za to navštíviť. Každá z nich ukrýva truhlicu so symbolom, ktorý treba zakresliť do brožúry a zabojovať o malý osobný poklad. Získa ho každý, kto navštívi aspoň päť pokladov a mapu s indíciami prinesie na niektoré z miestnych infocentier,“ dopĺňa Darina Bartková. Svoje poklady môžu záujemcovia objavovať už od 14. júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM