Ivana Milanová Krimi

V priebehu pár dní pristihol personál potravín dvoch zlodejov

V ružomberských samoobsluhách sa majú predavačky na pozore. Tento týždeň volali políciu už v dvoch príadoch, keď si chceli zákazníci odniesť niečo pod zub bez zaplatenia.

Ilustračný obrázok k článku V priebehu pár dní pristihol personál potravín dvoch zlodejov
Zdroj: TASR

V pondelok 10. októbra sa v podvečerných hodinách obrátila na mestskú políciu zamestnankyňa predajne potravín so žiadosťou o prítomnosť hliadky. Ako dôvod uviedla, že práve chytili zlodeja. Vyslaná motohliadka zistila, že podozrivým z krádeže je 59 ročný Ružomberčan. Ten sa v taške pokúsil z predajne vyniesť tovar v hodnote 16 eur. Pri lustrácii osoby bolo zistené, že za posledných 12 mesiacov muž nebol za obdobný skutok postihnutý, preto išlo o priestupok proti majetku, ktorý na mieste mestskí policajti vyriešili v blokovom konaní.

Tá istá hliadka bola ku krádeži privolaná aj vo štvrtok 13. októbra. Tento krát si obsluha v potravinách v centre mesta všimla ženu, ktorá si vložila do kabelky čokoládu, bez zaplatenia prešla okolo pokladne a pokúsila sa z predajne odísť. Vtedy ju zamestnankyňa zastavila a krádež oznámila na telefónnom čísle 159. Aj v tomto prípade mestskí policajti zistili totožnosť osoby a v evidencii priestupkov aj to, že 41 ročná žena nebola sankcionovaná za posledných 12 mesiacov za krádež. Aj toto porušenie zákona vyriešili uložením blokovej pokuty.

Policajti musia dodržať tento postup, pretože ak by sa osoba dopustila v spomínanom období krádeže, už by nebolo možné riešiť vec ako priestupok proti majetku, ale šlo by o podozrenie z trestného činu krádeže.

Zdroj: KR PZ v Žiline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM