Ivana Milanová Rôzne

Milovníci historických vozidiel budú smerovať do Hrabova

Motoristi zo Slovenska, Poľska a Česka sa stretnú v sobotu (18. 6.) na 19. ročníku Ružomberskej ruže veteránov. V centre mesta vystavia približne 100 historických áut a motocyklov, najstarším je automobil Dodge Turing z roku 1923.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci historických vozidiel budú smerovať do Hrabova
Zdroj: Dnes24.sk

Vozidlá z Ružomberka prejdú po celom Liptove a predstavia sa všetkým zvedavcom na zhruba 110-kilometrovom okruhu.

„Akcie takéhoto typu sa tešia záujmu najmä u rodín s deťmi, ale na svoje si prídu aj skôr narodení, najmä páni. V centre Ružomberka na pešej zóne si môžu záujemcovia pozrieť výstavu od 9.00 do 10.00 h,“ povedal Martin Hromada z ružomberského mestského úradu.

Veteráni štartujú okolo desiatej hodiny z Ružomberka a postupne budú prechádzať cez Partizánsku Ľupču, Liptovský Mikuláš a následne do Jasnej. Po prestávke budú motoristi pokračovať späť do Liptovského Mikuláša, spravia si okruh okolo Liptovskej Mary a prejdú obcami Liptovský Trnovec, Liptovská Teplá, Lisková a Likavka s cieľom Hrabovská dolina.

„Ide už o tradičnú akciu, ale vždy sa jej tešíme, lebo vie prilákať mnoho zvedavcov. Trasa veteránov prechádza veľkou časťou Liptova, takže osloví značné množstvo ľudí a nadšencov starých strojov,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…vanky-241303

http://ruzomberok.dnes24.sk/…tredy-241313

Milovníci historických vozidiel budú smerovať do Hrabova
15
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM