Ivana Milanová Samospráva

V Ružomberku odštartovali výchovné koncerty. Študenti počúvali piesne o drogách a domácom násilí

V Kultúrnom dome A. Hlinku dnes absolvovalo prvý z výchovných koncertov viac ako 800 študentov z ružomberskej SOŠ polytechnickej, Obchodnej akadémie, Gymnázia, Spojenej školy a Školy úžitkového výtvarníctva.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku odštartovali výchovné koncerty. Študenti počúvali piesne o drogách a domácom násilí
Zdroj: ŽSK

Spolu viac ako 3500 stredoškolákov z 21 stredných škôl v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja absolvuje počas tohto týždňa výchovné koncerty zamerané na prevenciu závislostí dnešnej doby.

Dana Mažgútová, riaditeľka odboru školstva ŽSK, ktorý výchovnú aktivitu organizuje, zdôraznila, že je potrebné hľadať cestu, ako zanechať odkaz pozitívneho myslenia pre mladú generáciu. „Aj tento rok autorské piesne o drogách a domácom násilí tak doplnia aktívne prezentácie, videoprojekcia a hovorené slovo s cieľom vyzdvihnúť slušné správanie a aktuálne problémy dnešnej doby,“ dodala D. Mažgútová.

Koncerty začali pondelkovou návštevou Ružomberka, v utorok sa presunú do Kysuckého Nového Mesta, streda osloví študentov v Žiline, štvrtok bude patriť martinským stredoškolákom a záverečný koncert sa uskutoční v Námestove.

Tradičný projekt, ktorý Žilinská župa organizuje každoročne, nadväzuje na potrebu zdôraznenia mladým ľuďom dôležitosti medziľudských vzťahov, problémov virtuálneho života, miesta rodiny v spoločnosti a komunikácie.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-ludi-241123

http://ruzomberok.dnes24.sk/…svoje-241005

V Ružomberku odštartovali výchovné koncerty: počúvali piesne o drogách a domácom
2
Galéria
Zdroj: ŽSK
Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM