Iné športy

V Ružomberku sa rozdávali slovenské tituly

Profesionálni aj amatérski šachisti sa zišli počas víkendu v priestoroch ružomberského Gymnázia sv. Andreja. Spolu 510 šachistov z celého Slovenska a Česka bojovalo o umiestnenia na troch podujatiach. Iba jedenásťročný Viktor vyhral turnaj v kategórii 20-ročných.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku sa rozdávali slovenské tituly
Zdroj: Dnes24.sk

Sobota – rapid šach

V sobotu odštartovali Majstrovstvá Slovenskej republiky mládeže v rapid šachu (zrýchlené tempo hry). Pred samotným podujatím bolo cieľom organizátorov priblížiť sa k vysokej účasti detí z predchádzajúcich ročníkov MSR v rapid šachu. Zámer sa podaril, keďže sa podujatia zúčastnilo 292 detí zo všetkých kútov Slovenska. Neopakovateľná atmosféra tvrdých bojov bola na každom z 12 samostatných turnajov. Najsilnejší chlapci a dievčatá sa stretli vo vekových kategóriách do 8, 10, 12, 14, 16 a 20 rokov. Vo väčšine turnajoch nasadení hráči obhájili svoje prvé miesta.

O obrovské prekvapenie sa postaral Viktor Gažík (11), ktorý sa rozhodol nebojovať s rovesníkmi do 12 rokov, ale rovno s „dospelákmi“ do 20 rokov. Viktor deň pred turnajom sebavedome oznámil svojim rodičom, že túto kategóriu vyhrá, čo sa aj naplnilo.

Nedeľa – družstvá a FIDE Open

V nedeľu akcia pokračovala Majstrovstvami Slovenska družstiev starších žiakov, kde štartovalo 128 detí, čo tvorilo 32 družstiev. Suverénne zvíťazila Liptovská šachová škola, striebro si odnieslo KŠN Bratislava a bronz získalo ŠK Osuské.

Popri majstrovstvách sa hral aj tradičný XVI. ročník FIDE Open O pohár primátora mesta Ružomberok, ktorého sa zúčastnilo 90 hráčov zo Slovenska a Česka. Tento turnaj už po tretíkrát vyhral náš slovenský veľmajster Mikuláš Maník. Po striebornom Igorovi Gažíkovi si bronz odviezol do Čiech Vojtech Rojíček.

ŠK Ružomberok – úspešný organizátor

Celé podujatie organizoval ružomberský Šachový klub s podporou mesta Ružomberok, podpredsedu SNS Milana Friča, Slovenského šachového zväzu a ďalších partnerov. Kompletne informácie, fotogalériu, výsledky a všetko okolo CHESSFESTU nájdete na stránkach www.sachrbk.sk alebo www.chessfest.sachrbk.sk. Chessfest v Ružomberku vyvrcholí slovenským finále série GPX dňa 15.júna 2013.

text a foto: Marek Zelnický, predseda ŠK RK

V Ružomberku sa rozdávali slovenské tituly
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM