Ivana Milanová Rôzne Správy

V Ružomberku si postojí vlak, ktorý bude čakať na zimný čas

Víkendová zmena letného času na zimný zasiahne tri tri vlaky štátnej ZSSK. Na ružomberskej železničnej stanici si postojí vlak Zemplín od 1.59 h do 2.03 h, čiže 64 minút.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku si postojí vlak, ktorý bude čakať na zimný čas
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Víkendová zmena času z letného na stredoeurópsky zasiahne aj tri nočné vlaky štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko. Hodiny sa posunú v nedeľu (30. 10.) ráno o 3.00 h na 2.00 h, vďaka čomu si môžu ľudia podľa dopravcu pospať o hodinu dlhšie v nočných spojoch.

„Nočné vlaky, ktoré sa v tom čase budú nachádzať na trati, zostanú stáť v staniciach až do ich pravidelného odchodu podľa zimného času,“ opísali z odboru komunikácie ZSSK.

Konkrétne sa zmena času dotkne vlaku EuroNight Bohemia, ktorý vyráža o 19.46 h z Humenného a smeruje do Prahy. Tento spoj bude stáť v stanici Čadca medzi 1.59 h letného času a 2.01 h zimného času, čiže 62 minút.

Podobne zasiahne úprava času aj rýchlik Zemplín, ktorý o 21.37 h vyráža z Humenného a smeruje na stanicu Bratislava Nové Mesto. Vlak bude stáť v stanici Ružomberok medzi 1.59 h letného času a 2.03 h zimného času, čiže 64 minút.

Tretím spojom zasiahnutým zmenou času je rýchlik Zemplín, ktorý vyráža o 22.37 h zo stanice Bratislava Nové Mesto a smeruje do Humenného. Bude stáť v stanici Žilina medzi 2.31 h letného času a 2.43 h zimného času, teda 72 minút. „Ďalšie vlaky ZSSK nebudú zmenou zasiahnuté,“ doplnil dopravca.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM