Ivana Milanová Rôzne

V Ružomberku sme mali najviac turistov z Česka a z Poľska. Tretia priečka?...tých by ste netipovali

V prvom štvrťroku 2016 obzeralo historické i prírodné krásy v ružomberskom okrese 26.841 návštevníkov. Prišli k nám z z rôznych kútov sveta.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku sme mali najviac turistov z Česka a z Poľska. Tretia priečka?...tých by ste netipovali
Zdroj: TASR

V prvom štvrťroku 2016 zavítalo na Liptov 58,7 % z celkového počtu návštevníkov Žilinského kraja. V okrese Liptovský Mikuláš to bolo 116.703 návštev­níkov a v okrese Ružomberok 26.841 návštev­níkov. Informovala Katarína Holienčíková z odboru informatiky, registrov a informačných služieb pracoviska Štatistického úradu (ŠÚ) SR v Žiline.

V okrese Ružomberok bol podiel návštevníkov zo Slovenska 53,9 % a zahraničných 46,1 %. „Najviac cudzincov tvorili občania Českej republiky s podielom 23,7 % na celkovom počte návštevníkov okresu. Poliaci boli na druhom mieste (12 %). Ďalší v poradí boli návštevníci z Litvy a Ukrajiny (po 2,1 %), Maďarska (1,5 %), Ruska (1,1 %), Rakúska a Bieloruska (po 0,6 %),“ dodala Holienčíková.

V okrese Liptovský Mikuláš dosiahol podiel domácich návštevníkov zo Slovenska 58,9 % a zahraničných 41,1 %. „Podľa krajiny trvalého pobytu tvorili najviac cudzincov občania Poľska s podielom 15,4 % na celkovom počte návštevníkov okresu. Česi sa podieľali 10,8 %. Ďalšími v poradí boli návštevníci z Ukrajiny (3,8 %), Maďarska (2,6 %), Litvy (1,4 %), Rumunska (0,9 %), Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska (0,8 %), Dánska a Ruska (po 0,6 %), Lotyšska, Bieloruska a Nemecka (po 0,5 %),“ uviedla Holienčíková.

Prečítajte si tiež:

TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: prehľad toho najčítanejšieho z Ružomberka

V Ružomberku nemá vandalizmus koniec: Naposledy si to odniesli tieto schody

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM