Jakub Forgács Správy

V Ružomberskom okrese si držte klobúky: Udrie na nás vietor, ktorý dosiahne rýchlosť až 100 km/h!

Naozaj nepríjemné počasie! V našom okrese má duť poriadne silný vietor, pred ktorým varujú meteorológovia dokonca druhou najvyššou možnou výstrahou. Očakáva sa, že v nárazoch dosiahne rýchlosť až 100 km/h!

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberskom okrese si držte klobúky: Udrie na nás vietor, ktorý dosiahne rýchlosť až 100 km/h!
Zdroj: TASR

Nepodceňte silu počasia, má u nás fúkať naozaj silný vietor. „V okrese Ružomberok sa miestami nad pásmom lesa očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 28 m/s. (85 až 100 km/h),“ uviedli meteorológovia, ktorí pre náš okres vydali výstrahu až druhého stupňa pred vetrom, ktorá trvá do pondelka 15:30 hod. a nad pásmom lesa aj v utorok od 3:30 do 15:30 hod.

Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ uvádzajú na SHMÚ.

Poriadne však môže fúkať aj na iných miestach v okrese. „V okrese Ružomberok sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s. (65 až 80 km/h),“ uvádzajú meteorológovia, ktorí preto pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa pred vetrom na pondelok do 15:30 a utorok od 3:30 do 15:30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM