Futbal

V siedmom kole ligy prvé a vydreté víťazstvo s Podbrezovou

V sobotu odohral Ružomberok domáci zápas siedmeho kola Fortuna ligy s Podbrezovou. Po góloch Adama Zreľáka a Dominika Kružliaka z druhého polčasu si Ruža pripísala na svoje konto prvé víťazstvo v tomto ligovom ročníku.

Ilustračný obrázok k článku V siedmom kole ligy prvé a vydreté víťazstvo s Podbrezovou
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 2:0 (0:0)

Góly: 60. Zreľák, 82. Kružliak. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Almaský, Turčák (obaja Ružomberok), 1817 divákov.

Ružomberok: Šavol – Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás – M. Nagy – Turčák, Liener (46. Liener), Gerát (71. J. Vavrík), Mário Almaský (90+. R. Bartoš) – Zreľák

Podbrezová: Maťašovský – Andrič, Kupčík, Minčic, Greško – Kochan (74. Vaščák) – J. Pančík, M. Pančík, Gál-Andrezly – Podio, Nworh (58. Gerec)

Od začiatku si lepšie s loptou rozumeli hráči Podbrezovej. V 4. minúte Podio z 25 metrov síce netrafil medzi žrde, ale ďalekonosnou strelou vystrašil domáceho gólmana Šavola. V 24. minúte sa zrodila prvá šanca zápasu, Nworah sa ľahko uvoľnil na ľavej strane, v hĺbke ružomberskej šestnástky ideálne našiel Podia, ale Argentínčan vyslal iba slabučkú loptu do stredu brány. V 24. minúte Gal-Andrezly po narážačkách s Nvorahom stroskotal až na Šavolovi. V 38. minúte priamy kop M. Pančíka smeroval do šibenice, ale brankár Liptákov ho vyboxoval. Domáci futbalisti sa v prvom polčase k bezprostrednému ohrozeniu Maťašovského nedostali.

Druhé dejstvo bolo dlho nezáživné, bez plynulej akcie, s nepresnosťami v strede poľa. Prišla ale 61. minúta a Zreľák po nenápadnej akcii zblízka poslal Ružomberok do vedenia. Snaha Podbrezovej o vyrovnanie nič vážnejšie nepriniesla. V 77. minúte zdiaľky sa Lovás pokúsil ohroziť Maťašovského a jeho štipľavú strelu odvrátili hostia na roh. V 82. minúte na piaty rohový kop MFK si medzi stopérmi súpera vyskočil Kružliak a zvýšil na 2:0.

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Vstup do zápasu sme nemali ideálny, súpera sme pustili do jednej šance. Potom sa vývoj hry vyrovnal a mali sme tam situáciu, keď išli od polovice dvaja na jedného stopéra, ale nevyriešili sme to ideálne. Na šance bolo podľa mňa v prvom polčase 1:1. Chlapci opäť ukázali charakter a morálnu silu. Víťazstvo vydreli, myslím si však, že pre nás každý zápas a každé víťazstvo bude vydreté. Vidím však, že kvalitatívne ideme krok po kroku vyššie. Už tam vidím pozitíva v prechodovej fáze a presnosť."

Jaroslav Kentoš (tréner Podbrezovej): ,,Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, kedy sme si vytvorili dve, tri dobré pološance. Škoda najmä tej Podiovej, lebo tá si pýtala gól, no náš hráč bol zbrklý, chýbal nám dôraz v koncovke. Potom sa hra vyrovnala. V prvom polčase sme Ružomberok nepustili do žiadnej šance. V druhej polovici Ružomberok zvýšil pohyb, Zreľák z pološance svojim dôrazom dal gól a to určilo ďalší vývoj zápasu. Po góle sme zvýšili aktivitu. Dostávali sme sa za chrbát súpera, ale chýbal nám dôraz vo finálnej fáze. Druhým gólom po štandardnej situácii sa zápas uzavrel."

foto: mfkruzomberok.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM