Jozef Milan Iné športy

V skateparku na Klačne sa v sobotu súťažilo

V sobotu sa v ružomberskom skateparku uskutočnili preteky najlepších slovenských BMX freestyle jazdcov, ktorí sa pobili o titul majstra Slovenska v rôznych kategóriách. Súťaž usporiadali domáce OZ Wildspirit a Slovenská Asociácia Freestyle BMX.

Ilustračný obrázok k článku V skateparku na Klačne sa v sobotu súťažilo
Foto: Jozef Milan

Druhé kolo série SLOVENSKÉHO BMX POHÁRA v Ružomberku bolo pokračovaním série štyroch pretekov, ktoré sa konajú ešte v Skalici, Šuranoch a Námestove. Na pretekoch štartujú neregistrovaní jazdci, stačí teda prísť a zaregistrovať sa. Jana Čončolová, predsedkyňa OZ Wildspirit, vyjadrila celkovú spokojnosť s prevádzkou a funkčnosťou parku. „Myslím si, že sa nenaplnili obavy o bezpečnosť mladých skejťákov či bajkerov. Aj oni sami sa správajú celkom zodpovedne, aj prilby sa už vo väčšej miere nosia; predsa len, po nejakom tom páde na betón, si to každý uvedomí,“ povedala Jana Čončolová.

Viceprimátor Stanislav Bella: „Po uzatvorení zmluvy so správcom sa situácia stabilizovala. Bol vypracovaný prevádzkový poriadok, správca si získal rešpekt u mladých jazdcov. Sám som sa tu bol párkrát náhodne pozrieť a vždy tu vládol ozaj skutočný poriadok.“

Výsledky:

JUNIORI

  1. Marek Vrábel
  2. Braňo Hrivňák
  3. Alex Kapala – Ružomberok

STREET

  1. Jakub Juza
  2. Kiko Kmeť
  3. Víťa Kácha
  • Best trick: Adam Rechtorík – Ružomberok
  • Pool jam: Vilibald Vitek

zdroj: Jana Čončolová, predsedkyňa OZ Wildspirit

V skateparku na Klačne sa v sobotu súťažilo
12
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM