Rôzne

V župných nemocniciach pacient už nemá čakať: Výzva pre našu ÚVN-ku?

Žilinská župa zverejnila, že v oblasti zdravotníctva prichádza s jedinečnou a bezplatnou novinkou. Vďaka novému systému sa ľudia môžu rýchlo a jednoducho objednať u lekára. Systém overujú zatiaľ len v župných nemocniciach.

Ilustračný obrázok k článku V župných nemocniciach pacient už nemá čakať: Výzva pre našu ÚVN-ku?
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinská župa prichádza s bezplatným portálom www.objednatvysetrenie.sk, prostredníctvom ktorého sa pacienti môžu rýchlo a jednoducho objednať u svojho lekára.

Novinka v našom kraji

Predseda Žilinského samosprávneho kraja na tlačovej besede deklaroval, že sa darí úspešne modernizovať a obnovovať nielen nemocnice a polikliniku, ktoré má župa v pôsobnosti. "A vďaka novému systému objednávania pacientov v tomto trende pokračujeme. Lekár môže cez portál lepšie manažovať objednávanie svojich pacientov a pacienti nemusia zbytočne čakať v čakárni. Tým zároveň zamedzíme vyberaniu nezákonných poplatkov,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár. Ako ďalej informoval, výhodou systému je tiež skutočnosť, že bol vytváraný priamo s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Je tak flexibilný a ľahko ovládateľný.

V testovacej fáze

Portál zatiaľ testovalo 17 ambulancií na Kysuciach, Hornom Považí, Orave, Turci a Liptove. Zapojiť sa však môžu rýchlo a ľahko i ďalší lekári. „Tí, ktorí už s nami komunikujú elektronicky, majú prihlasovacie údaje automaticky zhodné s tými, ktoré používajú. Stačí, aby si objednávací systém len nastavili a aktivovali. Ostatní nás môžu kedykoľvek kontaktovať a údaje im budú bezplatne vygenerované,“ dodala riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK.

Pre pacientov je objednávanie rovnako jednoduché. Na webstránke www.objednatvysetrenie.sk si vyhľadajú konkrétnu ambulanciu alebo svojho lekára s aktivovaným systémom objednávania, vyberú termín a prostredníctvom sms kódu, ktorý im bude v priebehu niekoľkých sekúnd zaslaný na mobilný telefón, potvrdia objednávku.

Pripoja sa ambulantní lekári na dolnom Liptove?

Župa s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti komunikuje elektronicky aj v súvislosti so získavaním informácií o ordinačných hodinách i kontaktných údajov a aj túto databázu údajov nájdu pacienti na webstránke www.objednatvysetrenie.sk. Aktuálny zoznam poskytovateľov zdravotnej pomoci, ktorí využívajú nový systém, nájdete v našej galérii.

Zdroj: Lenka Záteková, hovorkyňa ŽSK

Zoznam nemocníc - pacient sa objednáva na vyšetrenie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM