Jozef Milan Krimi

Váh ukázal svoju silu: Dvoch mužov museli vyťahovať hasiči

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulý týždeň zachraňovali ľudí pri dopravnej nehode, vyťahovali "kúpačov" z Váhu, ako aj hasili drevenú podlahu v bývalej výrobnej hale Liptony na Bystrickej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Váh ukázal svoju silu: Dvoch mužov museli vyťahovať hasiči
Foto: Jozef Milan

Dopravná nehoda – mikrospánok?

V pondelok v ranných hodinách sa stala dopravná nehoda osobného auta a dodávky na štátnej ceste č. 18 pri Černovej. Hasiči poskytli jednej zranenej osobe do príjazdu sanitky RZP predlekársku pomoc. Autá zabezpečili proti vzniku požiaru a vytiahli ich za navijakom na krajnicu. Podľa informácií rk24 mladý muž, ktorý šoféroval osobné auto, cestoval aj so svojou priateľkou do Žiliny na štátnice. S najväčšou pravdepodobnosťou na strane vinníka v dodávke išlo o mikrospánok, pretože jeho vozidlo prechádzalo bezdôvodne do opačného smeru.

Skoro dráma na autobusovej stanici

O sile Váhu sa v utorok presvedčili dvaja muži, ktorí sa išli „ochladiť“ do rieky Váh na autobusovej stanici, kde sa pri nástupišti spojov do Liptovskej Lúžnej dá schodíkmi zísť až ku spojnici potoka z Likavky a Váhu. Obaja aktéri sa zrazu nemohli dostať naspäť ku schodíkom, a okolostojaci privolali pomoc. Hasiči na vytiahnutie osôb použili lezeckú výstroj a záchranné vesty. Zachránené osoby odovzdali na ošetrenie malých rán lekárovi zo sanitky RZP.

Nedbalosť príčinou požiaru

V stredu boli hasiči privolaní ku požiaru drevenej podlahy v bývalej výrobnej hale Liptony. Požiar uhasili jedným vysokotlakovým prúdom v ochranných dýchacích prístrojoch, lebo v priestore požiariska bolo silné zadymenie. Príčinou požiaru bola nedbalosť pri rezaní kovov plameňom.

Vo štvrtok hasiči zabezpečili ukážky hasiacej techniky pre 30 detí z Endokrinolo­gického ústavu v Ružomberku.

zdroj: Ján Ondruška, HaZZ RK

Váh ukázal svoju silu: Dvoch mužov museli vytiahnuť hasiči
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM