Krimi

Vážne nehody cyklistov: Cyklistka (51) zrážku s motocyklom neprežila

Aj napriek neustálym upozorneniam polície smerovaným všetkým účastníkom cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne a plne sa venovali vedeniu vozidla, stali sa na cestách okresu Ružomberok za posledné obdobie dve vážne dopravné nehody cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Vážne nehody cyklistov: Cyklistka (51) zrážku s motocyklom neprežila
Zdroj: Policajný zbor SR

Dňa 28.júna v čase o 14:25 hod. na ceste I/18 km. za obcou Rojkov 51-ročná cyklistka z Dubnice nad Váhom jazdila smerom od Kraľovian na Ružomberok, pričom pred priechodom pre chodcov pri moste smerom do Stankovian náhle vošla do jazdnej dráhy motocyklu zn. Suzuki, ktoré riadil 43-ročný vodič z Bulharska s trvalým pobytom na území SR. Cyklistka utrpela poranenia, ktorým na mieste podľahla. Motocyklista je hospitalizovaný v ÚVN v Ružomberku, nakoľko utrpel ťažké zranenia (zlomenina stavca chrbtice) s dobou liečenia nad 42 dní. Alkohol u motocyklistu zistený nebol. Škoda na motocykli činí asi 2000 eur a na bicykli okolo 100 eur.

Obvineniu z prečinu ublíženie na zdraví čelí 83-ročný muž z Bratislavy, ktorý dňa 04. júla v čase o 10:45 hod. viedol osobné motorové vozidlo značky Honda Civic po ceste I/59 km medzi Korytnicou a Liptovskou Osadou v smere do Liptovskej Osady spolu so 71-ročnou spolujazdkyňou. Pri predchádzaní 62-ročného cyklistu z Ružomberka nedodržal dostatočný bočný odstup, v dôsledku čoho došlo ku kolízii vozidla s cyklistom. Vodič aj cyklista boli namieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom alkoholu vdychu. Cyklista bol následne prevezený do ÚVN v Ružomberku, nakoľko utrpel povrchové poranenie hlavy, ľavej dolnej končatiny a zlomeninu ľavej hornej končatiny s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní. Pri nehode došlo k celkovej škode na vozidle a bicykli asi 650,– eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému vodičovi trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 2 roky.

Zdroj: Okresné riaditeľstvo PZ RK, Gabriela Tkáčová; ilustračné foto: rk24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM