Ivana Milanová Krimi

Vďaka mikročipom sa psíci dostali k majiteľom a neskončili v útulku

Mestská polícia v Ružomberku radšej vracia stratených domácich miláčikov späť ich majiteľom, ako ich umiestňuje do útulku. Musia však mať mať mikročip, ktorý nie je povinný.

Ilustračný obrázok k článku Vďaka mikročipom sa psíci dostali k majiteľom a neskončili v útulku
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 2. decembra v poobedňajších hodinách v rámci hliadkovacej činnosti prechádzali mestskí policajti ružomberskou stanicou. Tu si pod prístreškom zastávky autobusu všimli dve ženy, ktoré fajčili. Obidve vedeli, že uvedeným konaním porušujú zákon na ochranu nefajčiarov, no keďže snežilo, nechcelo sa im stáť mimo prístrešku. Za porušenie spomínaného zákona im boli uložené blokové pokuty.

Hneď odtiaľ šla hliadka preveriť telefonické oznámenie, že na ulici Bystrická cesta oznamovateľka odchytila voľne sa pohybujúceho psa. Psíka previezli na útvar mestskej polície kde pomocou čítačky zistili, že pes je označený mikročipom. Na jeho základe potom zistili majiteľa a štvornohého miláčika mu odovzdali.

Ďalšieho psa označeného mikročipom odchytili mestskí policajti na základe telefonického oznámenia v stredu 7. decembra. Takisto aj v tomto prípade bol pes odovzdaný majiteľovi, v čom je hlavná výhoda čipovania zvierat. Hoci na Slovensku nie je čipovanie povinné, mestskí policajti môžu vrátiť zviera majiteľovi, nemusia ho prevážať do útulku v Bielom Potoku.

Zdroj: Mestská polícia Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM