Slávka Kellová Rôzne

Veľká výzva - cyklotrasa medzi Pribylinou a Vlkolíncom

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región LIPTOV bola založená koncom januára 2012 na základe Zákona o podpore cestovného ruchu. Ku deviatim zakladajúcim členom pribudla Pribylina.

Obecné zastupiteľstvo hornoliptovskej obce Pribylina schválilo nedávno členstvo v OOCR. Samospráva jednej z prirodzených brán do Tatier od tohto nevyhnutného kroku očakáva nové impulzy a výhodnú finančnú podporu rozvoja turizmu. „V predchádzajúcich dvoch rokoch nás viackrát presviedčali, aby sme vstúpili do Klastra Liptov, no v ňom sme nevideli pre nás reálny prínos“, vysvetlil pre TASR starosta Milan Kohút. „Od novej formy regionálnej spolupráce očakávam podporu cestovného ruchu. Jedným z konkrétnych projektov by mali byť už počas blížiacej sa letnej sezóny pravidelné autobusové linky so zastávkami niekoľkokrát denne v jednotlivých členských subjektoch. Veľkou výzvou je vybudovanie atraktívnej cyklotrasy medzi Pribylinou a Vlkolíncom,“ dodal starosta Pribyliny.

Zakladateľmi organizácie sú samosprávy: Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Bešeňová, Lúčky a podnikateľké subjekty: TMR, a.s., EUROCOM Investment, s.r.o. (Thermal park Bešeňová), 1. Ružomberská lyžiarska, a.s. a Kúpele Lúčky, a.s. Dlhodobým zámerom organizácie je trvalo udržateľný rozvoj a propagácia cestovného ruchu v Liptove s cieľom prilákať do regiónu viac turistov a stať sa lídrom na trhu horského turizmu na Slovensku. Prostriedkom sú zámery prepojiť strediská cestovného ruchu a turistické atrakcie prostredníctvom rôznych foriem dopravy, vrátane budovania cyklochodníkov a cyklotrás v regióne Liptov.

Zdroj, foto náhľad: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM