Ivana Milanová Samospráva

Verdikt nad hazardom v Ružomberku radnica odložila

Na poslednom mestskom zastupiteľstve sa ružomberskí poslanci dohodli, že 20. júla prerokujú petíciu za zrušenie hazardu. Kedy budú hlasovať o zrušení hracích automatov, nevie zatiaľ nikto.

Ilustračný obrázok k článku Verdikt nad hazardom v Ružomberku radnica odložila
Zdroj: TASR

Petičný výbor odovzdal hárky na mestskom úrade 13. mája. Ako informovali na svojej webovej stránke noviny liptov.sme, podľa zákona k nej musí mesto zaujať stanovisko do 30 pracovných dní. „Lehotu na vybavenie sme predĺžili o ďalších 30 dní, pretože petícia je rozsiahla a tvoria ju stovky hárkov,“ vysvetlil prednosta mestského úradu Marián Šeršík.

Ako sa darilo zbierať hlasy sme informovali v článku: Takmer deväťtisíc Ružomberčanov sa v sobotu podpísalo pod STOP HAZARDU!

Radnica tak musí k viac ako 10-tisíc podpisom Ružomberčanov zaujať stanovisko do konca prvého augustového týždňa. To však neznamená, že dovtedy poslanci odhlasujú to, či mesto prijme všeobecne záväzné nariadenie o zrušení hracích automatov na jeho území. Ani tretina podpísaných obyvateľov mesta nezaväzuje poslancov k tomu, aby im vyhovela.

Tému otvoril na zastupiteľstve poslanec Ján Bednárik. „Ľudia sa nás často pýtajú, ako bude petícia ďalej pokračovať. Sľúbili sme im, že túto otázku položíme vedeniu Ružomberka,“ zdôvodnil prítomným.

Medzi zástupcami mesta sa následne rozprúdila diskusia o tom, či by nebolo lepšie všetko prerokovať až v septembri, keď nebudú rozutekaní po dovolenkách.

Dohodli sa, že sa dohodnú

Niektorí navrhovali, aby sa už v júli pripravilo všeobecne záväzné nariadenie a hlasovanie prebehlo v septembri. Iní chceli, aby sa v júli na mimoriadnom zastupiteľstve ešte len rokovalo o tom, či radnica dokument pripraví alebo nie.

Napokon poslanci súhlasili len s návrhom Pavla Šípoša, aby sa stretli 20. júla na mimoriadnom zastupiteľstve a petíciou sa zaoberali podrobnejšie. Kedy budú hlasovať o zrušení hracích automatov, nevie zatiaľ nikto.

O stanovisko sme požiadali aj petičný výbor. „Z našej strany sme urobili všetko. Teraz je na rade mesto a veríme, že poslanci zohľadnia vôľu 10-tisíc obyvateľov, ktorí hazardu povedali nie,“ povedal člen výboru Imrich Gazda.

Autor: Miro Gejdoš Foto: ilustračné

Zdroj: liptov.sme
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM