Rôzne

Verejné toalety v meste otvorené, zatiaľ bezplatne a len v pracovných dňoch

V Ružomberku po rokoch opätovne otvorili verejné toalety, a to už od prvého júla. Potvrdila to hovorkyňa ružomberskej radnice Michaela Milá. Toalety sa nachádzajú v centre mesta medzi Madačovou a Medveckého, teda tam, kde boli aj v minulosti.

Ilustračný obrázok k článku Verejné toalety v meste otvorené, zatiaľ bezplatne a len v pracovných dňoch
Foto: Jozef Milan

„Dnes sú súčasťou väčšieho polyfunkčného objektu. Prevádzkuje ich súkromná spoločnosť, ktorá má v budúcnosti vedľa objektu vybudovať podzemné parkovisko,“ uviedla hovorkyňa.

Na základe pôvodného stanoviska pamiatkového úradu mal stavebník vážne pochybnosti, či dostane stavebné povolenie na výstavbu podzemných garáží. „Tá je podľa zmluvy podmienená práve prevádzkovaním toaliet. Stavebník po získaní kladného stanoviska pamiatkarov pristúpil k rekonštrukcii verejných toaliet, ktoré v tom čase neboli prevádzkyschopné,“ vysvetlila dôvod neskoršieho otvorenia oproti pôvodným predpokladom.

Uvedeniu do prevádzky následne bránili aj rôzne technické problémy, ktoré sa objavili počas obnovy. „Toalety budú najskôr niekoľko týždňov bezplatné, neskôr začne vstupné vyberať prevádzkovateľ. V meste ešte budú aktualizované informačné tabule, ktoré obyvateľov i návštevníkov k toaletám nasmerujú,“ dodala Milá.

Podľa nášho zisťovania na mieste, toalety sú k dispozícii od pondelka do piatka v čase od 9:00 do 16:00.

zdroj: sita/ rk24; ; foto: rk24;

Verejné WC
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM