Jozef Milan Rôzne

Veterná smršť v Ružomberku: Odfúklo aj strechu školy!

AKTUALIZOVANÁ fotogaléria a správa - Silný vietor, ktorý predchádzal búrke s výdatným dažďom vo štvrtok 19. júla v Ružomberku, napáchal veľké škody. Polytechnika v Baničnom nielenže prišla o strechu, ale voda sa dostala aj do učební.

Šťastie v nešťastí po prvé **„Už je na ceste firma, ktorá mala robiť pripravovanú rekonštrukciu strechy od pondelka (23.7.), chceme, aby to zakryla aspoň provizórne, aby nedošlo k väčším škodám, lebo počasie hlásia daždivé aj na víkend,“ **povedal vedúci technicko-ekonomických činností školy František Mirek.

Šťastie v nešťastí po druhé „Na treťom poschodí bol okrem iného archív, sklady učebníc, no všetko. Zhruba pred mesiacom sme priestory vypratali a pripravili na rekonštrukciu – budú tu učebne pre žiakov, ktorí prídu z Bystrickej cesty (pri plavárni),“ objasnil celkovú situáciu školy Oliver Mláka z odborného výcviku. Škola reaguje na zmeny s vlastníctvom plavárne a učební na Supre, ktoré sa stanú majetkom mesta po žilinskej župe. Všetci žiaci školy budú od nového školského roka v jednej budove.

Pôvodná správa – 19.7., 21:00 [blockquote] Ružomberskí hasiči zasahovali vo štvrtok podvečer na viacerých miestach. Okolo 17:15 vyštartovali na jeden z viacerých zásahov v okrese – v tomto prípade na Sládkovičovej ulici, kde za obeť silnému vetru padla plechová strecha na hlavnom učebnom trakte Strednej odbornej školy polytechnickej (bývalej Strojníckej priemyslovke) v areáli bývalej Dekory.

Pavol Pecník z ružomberského hasičského a záchranného zboru našej 24-ke povedal, že **„po príchode na miesto naši štyria príslušníci strhli visiaci plech na zem, aby odstránili riziko ďalších škôd alebo možných zranení. Zajtra bude musieť správca školy urobiť opatrenia na zakrytie odkrytej strechy.“ **

Na sídlisku Baničné boli záchranári aj pri prevrátenej plechovej garáži (obrázok č.2). Okrem prípadov v meste zasahovali hasiči aj na viacerých miestach okresu. V Ľubochni napríklad odstraňovali popadané stromy. [/blockquote]

RK strh.strecha
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM