Rôzne

Vianočná správa o poctivosti: Peniaze zabudnuté v bankomate a peňaženka stratená na ulici

Každého človeka poteší, keď sa stretne s dobroprajnosťou, ktorá nie je ničím podmienená. Dve Ružomberčanky si pred tohoročnými Vianocami mohli povedať, že dobrí ľudia stále žijú medzi nami. Obom sa práve vďaka nim vrátili stratené peniaze, doklady.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná správa o poctivosti: Peniaze zabudnuté v bankomate a peňaženka stratená na ulici
Foto: Jozef Milan

„V prvú decembrovú sobotu si chcel vybrať z bankomatu finančnú hotovosť 59-ročný muž zo Žiaru nad Hronom. Keď pristúpil ku bankomatu, našiel v ňom 150 eur. Vec následne oznámil na tiesňovej linke mestskej polície 159. Vyslaná hliadka na mieste peniaze prevzala a zistila totožnosť nálezcu,“ informoval preventista Mestskej polície. Poverený príslušník následne spracoval záznam zo služby a peniaze v najbližší pracovný deň odovzdal v pobočke banky, ktorej bankomat patrí. O nájdené peniaze sa zaujímala aj ich majiteľka, ktorá bola odporučená na banku.

S poctivou nálezkyňou sa mestskí policajti stretli aj v prvý decembrový pondelok. Tá na ulici Plavisko našla peňaženku s hotovosťou 85,– eur, stravnými lístkami v hodnote 66,– eur a okrem toho sa v peňaženke nachádzali aj osobné doklady. Nález oznámila na mestskej polícii, ktorá potom zabezpečila odovzdanie spomínaných vecí majiteľke.

Zdroj: msp rk;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM