Jozef Milan Kultúra

Vianočné nebo troch generácií v Liptovskom múzeu

V Liptovskom múzeu v Ružomberku sa v utorok 18.12. 2012 konal druhý ročník vianočného kultúrneho programu troch generácií – detí, dospelých a seniorov. Program sa bol nazvaný Vianočné nebo.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné nebo troch generácií v Liptovskom múzeu
Foto: Jozef Milan

Deti

Deti zo Spojenej školy – Špeciálnej základnej školy v Ružomberku so svojou učiteľkou Adelou Kudličkovou sa predstavili v scénke o zvieratkách, detský spevácky zbor zaspieval krásne piesne a malí vinšovníci predniesli svoje koledy.

Dospelí

Dospelí z TROJLÍSTKA – Centra sociálnych služieb v Ružomberku zo zariadenia Domov sociálnych služieb na ulici Sv. Anny so svojou vedúcou Beatou Semanovou si pripravili vianočné trojkráľovské pás­mo.

Seniorky

Seniorky z LIKAVY – Domova sociálnych služieb a Zariadenia pre seniorov v Likavke s pani Jankou Kuffovou sa prítomným prihovorili slovom a zaspievali vianočné piesne. V závere zaznela krátka vianočná poviedka a spoločná pieseň všetkých účinkujúcich Tichá noc.

Program Vianočné nebo, ktorý bol súčasťou série podujatí Ružomberský adventný kalendár 2012 a niesol sa v znamení najkrajších sviatkov v roku, poukázal na to, že aj starší a hendikepovaní ľudia sa vedia plnohodnotne zapojiť do kultúrneho života.

text: LMR, Ľubica Drusková; foto: archív LMR

Vianočné nebo troch generácií v Liptovskom múzeu
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM