Filip Chudý Rôzne Správy

VIDEO „Otvor oči“ je hitom internetu. Rozhýbe aj vás?

Stačilo pár dní a toto motivačné video videli tisíce ľudí. Má upozorniť na fakt, že život sa dá prežiť naozaj. Nie vo virtuálnom svete mobilov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO „Otvor oči“ je hitom internetu. Rozhýbe aj vás?
Zdroj: povazska.dnes24.sk

Vznikalo približne mesiac, na prelome augusta a septembra. Motivačné video „Otvor oči!“ okamžite po zverejnení získalo veľkú odozvu. Prevažne u mladej generácie, pre ktorú je určené. Stačili mu dva týždne, aby nazbieralo tisícky vzhliadnutí.

Chcú rozhýbať ľudí

„Mladí ľudia sa radšej venujú virtuálnemu svetu, netrávia čas vonku,“ povedal autor myšlienky a zakladateľ projektu EyesEarth Martin Valjent,

Príbeh videa je o tom, ako človek nevníma okolie, díva sa stále len do telefónu. Nevníma prírodu, ani tých, čo sa snažia niečo robiť. Je predsa toľko aktivít, ktoré sa dajú robiť vo voľnom čase, i miest, kde sa dajú robiť. „Chceli by sme rozhýbať ľudí. Inšpirovať ich,“ doplnil Valjent.

Prečítajte si aj: Vyrastá z nás generácia cukrovkárov a obéznych ľudí

Zdroj: YouTube.com

Motivácia pre mladých

Vo videu účinkovalo 22 ľudí, mladých a úspešných Považskobystri­čanov. „Chceli sme mladým ukázať nejaké vzory v ich veku a takou formou ich motivovať,“ povedal režisér a scenárista Patrik Rosina. Strih obstaral Noro Hošták. Hlavnú postavu si zahral budúci architekt Maroš Kostelanský.

Video nie je ojedinelé, malo by ísť o akýsi spúšťač niečoho väčšieho. „Chceme zachovať voľnočasové aktivity, aby ich prebrala aj ďalšia generácia. Aby si našli na seba čas v tejto uponáhľanej dobe,“ doplnil Valjent. „Boli časy, keď ľudia mali čas aj stretnúť sa.“

Prečítajte si aj: Umelec to naplno rozbalil na netradičnom mieste: Dom smútku zmenil na nepoznanie

Motivačné video Otvor oči!: Fotky z nakrúcania
14
Galéria
Zdroj: EyesEarth
Zdroj: povazska.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM