Jozef Milan Rôzne

Viete, čo teraz robí vaše dieťa? (aktualizované 2x)

Autorom víťazného plagátu súťažnej výstavy študentov Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku, o prvenstve ktorého ste rozhodli vy - hlasujúci Ružomberčania, je študent Peter Benko. Všetky práce si pozrite vo fotogalérii.

Sprievodný text tvorcu Petra znie: „Plagát poukazuje na vymeškávanie z vyučovania, záškoláctvo. Mnohokrát rodičia ani netušia, že dieťa chodí s partiou poza školu. Nedostatok vzdelania znižuje šance na uplatnenie v spoločnosti.“

„Hoci si to my, dospelí, neradi pripúšťame, v skutočnosti nezlyhávajú tí, ktorých často povrchne označujeme ako neposlušné deti. Zlyhávame ako otcovia a mamy“, píše sa v texte, ktorý sprevádzal súťaž tvorby študentov troch slovenských ŠUV-iek. Celkovým víťazom sa stal plagát študenta z bratislavskej ško­ly.

(pôvodná správa) Dňa 24.februára 2012 budú na troch miestach na Slovensku inštalované práce študentov zo škôl úžitkového výtvarníctva v Bratislave , Košiciach a v Ružomberku, konkrétne v nákupnom centre Eurovea v Bratislave, v Auparku Košice a v hoteli Kultúra Ružomberok. Preventívne podujatie organizuje Kancelária ministra vnútra SR a je zamerané na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality. Z každého výstavného miesta vzíde jeden víťazný plagát. O víťazovi rozhodne odborná komisia, ktorej členmi budú zástupcovia troch oslovených stredných škôl úžitkového výtvarníctva, riaditeľ Informačného centra na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality Košice a jeden člen organizačného tímu komunikačnej kampane. Cenou pre najúspešnejšieho študenta bude notebook s grafickým programom a možnosť prezentovať svoju tvorbu na propagačných materiáloch Ministerstva vnútra SR.

Zdroj: ŠUV Ružomberok, Min. vnútra SR

RK vystava plagatov
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM