Futbal

Víkendový futbal mladých: Výhry a remízy, žiačky zastihol pokles formy

Jarná časť futbalovej sezóny 2014/ 2015 sa už naplno rozbehla aj pre žiakov, žiačky a dorastencov MFK Ružomberok. Ponúkame vám výsledkový servis a fotogalériu zo zápasu staršieho dorastu s Michalovcami.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový futbal mladých: Výhry a remízy, žiačky zastihol pokles formy
Zdroj: Dnes24.sk

I. liga starší dorast (U19) (foto v galérii)

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 0:0

Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U19): ,,V prvom polčase bol súper futbalovejší a kombinačnejší aj preto, že sme nedokázali v stredovej formácii rýchlejšie dostupovať k hráčom a aj ked sme vyhrali súboj a získali loptu, tak sme do útočnej fázy spravili veľmi málo, lebo sme pokazili množstvo prihrávok. Druhý polčas bol z našej strany omnoho lepší, súpera sme nepustili do šance, no ale aj naše gólové príležitosti zostali nevyužité."

I. liga mladší dorast (U17)

FK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 1:2 (0:1)

Góly RK: Omasta, J. Kudlička

Martin Filek (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Zápas s Bystricou bol od začiatku náročný, pretože to bol kvalitný súper. Naša hra opäť vychádzala zo zabezpečenej obrany s možnosťou rýchleho protiútoku, kde sme mali kvalitných útočníkov. Dobre sme zhusťovali stredné pásmo, po chybách súpera a dôslednom napádaní sme vyrážali do nebezpečných protiútokov. Takto sme si vypracovali šesť gólových príležitostí, no premenili sme len dve, ktoré nakoniec stačili na naše konečné víťazstvo, aj keď sme hrali vyše dvadsať minút oslabení o jedného hráča. Chlapci podali bojovný výkon a gratulujem im k víťazstvu."

I. liga mladší dorast (U16)

FK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 1:1 (0:1)

Gól RK: Brenkus

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U16): ,,Remíza 1:1 je asi zaslúžená, nepodarilo sa nám nadviazať na predošlý výkon proti Žiline, striedali sme kvalitné úseky hry so slabšími. V stredu však hráme ďalší majstrovský zápas, chceme sa naň zodpovedne pripraviť."

I. liga starší žiaci stred (U15)

ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok 1:2 (1:1)

Góly RK: Dzuriak, Filek

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Zápas dobrej úrovne, kde sme po rýchlom góle mali územnú prevahu a hru pod kontrolou. V osemnástej minúte, po veľkej individuálnej chybe v našej obrane, keď súper vyrovnal, sme znervózneli. Domáci do konca polčasu prebrali iniciatívu a boli čoraz nebezpečnejší. Cez prestávku sme sa ukľudnili a do druhého polčasu sme vstúpili oveľa agresívnejšie s vysokým pressingom sme narúšali hru domácich. Nakoniec sa nám podarilo streliť pekný víťazný gól po individuálnej akcii Kristiána Múdreho a dôraznom zakončení Adama Fileka."

I. liga starší žiaci stred (U14)

ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok 1:8 (1:2)

Góly RK: T. Bobček 3, Uhliarik 2, Dopater, Hatala, Veselovský

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Na začiatok záverečného zápasu základnej časti sme nastúpili nekoncentrovaní a aj preto sme hneď v prvej minúte inkasovali. Hráči Podbrezovej sa nás vôbec nezľakli a celý prvý polčas nám boli zdatným súperom. Ťažko sme sa proti akívnemu súperovi presadzovali, jeho celoplošné napádanie nás nútilo hrať s maximálnou obozretnosťou. V druhom polčase sme po chybe súperovho brankára zvýšili na 3:1 a tento okamih akoby súpera zlomil, pri našom pressingu často chyboval a my sme tieto chyby trestali gólmi."

I. liga mladší žiaci stred (U13)

MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 15:0 (9:0)

Góly: J. Rakyta 4, P. Rumanský 3, R. Šimo 2, V. Kiebel 2, F. Pšenčík, J. Čieško, S. Maslo, M. Janovec

Oto Omasta (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Na začiatku zápasu nám súper pohrozil dvoma nebezpečnými akciami. Pri prvej nás zachránila pravá tyčka brány a pri druhej nás podržal brankár. Od týchto momentov sme prevzali iniciatívu zápasu my. Boli sme aktívnejší a súpera sme prehrávali vo všetkých herných činnostiach. Dúfam, že je to náš definitívny návrat k jesenným výkonom."

I. liga mladší žiaci stred (U12)

MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 11:1 (4:1)

Góly RK: Tutura 2, Diviš 2, Salaj 2, Potocký 2, Kabát, Hrbček, Makovický

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U12): ,,Chlapci pristúpili k zápasu zodpovedne. Od začiatku zápasu sme súpera dostávali pod tlak, vyhrávali sme osobné súboje a súper okrem asi dvoch šancí nemal strelu na bránu. Tak, ak v predchádzajúcich zápasoch, sme veľa šancí nepremenili. S prístupom chlapcov k zápasu som bol spokojný."

Regionálna liga žiačok STRED (nadstavbová skupina)

  • MŠK Fomat Martin – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
  • MFK Ružomberok – ŠKF VIX Žilina 0:1 (0:0)
  • ŠK Selce – MFK Ružomberok 0:5 (0:3)

Peter Dubovec (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Nemali sme čas dobre sa pripraviť na prechod na veľké ihrisko. Takmer sme nevystrelili na bránu. Aj v obrane chýbala organizácia. Hrali sme ustráchane. Väčšina hráčok hrala na 50–70% svojich možností. Zastihol nás pokles formy v najnevhodnejšom čase. Rozhodca pískal bezdôvodne proti nám, mal aj svoje vlastné pravidlá, a tak to asi vykompenzoval chybným zápisom do ISSF, kde nás napísal ako víťazov v zápase so Žilinou, kde jediný gól stretnutia padol do našej siete po ním nariadenej penalte proti nám."

Zdroj: mfkruzomberok.sk; foto: Peter Graf;

MFK - Michalovce
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM