Ivana Milanová Krimi

Vlastníte Škodovku? Majte sa v Ružomberku na pozore a nedajte šancu zlodejom

Okresné riaditeľstvo PZ v Ružomberku upozorňuje, že od začiatku leta bol zaznamenaný nárast krádeží motorových vozidiel a krádeží vlámaním do osobných motorových vozidiel, najmä značiek Škoda, Škoda Octávia a Škoda Superb.

Ilustračný obrázok k článku Vlastníte Škodovku? Majte sa v Ružomberku na pozore a nedajte šancu zlodejom
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia upozorňuje občanov aby:

  • boli obzvlášť ostražití a častejšie kontrolovali svoje vozidlá, v dennej i nočnej dobe,
  • vo vozidle nenechávať veci, ktoré lákajú zlodejov,
  • vozidlo vždy skontrolovať či je riadne zatvorené a zamknuté.

Ak nájdete svoje vozidlo vykradnuté, poškodené – ničoho sa nedotýkať a ihneď volať Políciu na číslo 158 a počkať mimo vozidla až do príchodu Polície.

Akýkoľvek pohyb podozrivej osoby v blízkosti vášho vozidla, resp. vášho ubytovania, oznámte ihneď na Políciu na číslo 158, každá informácia môže pomôcť pre dolapenie páchateľa. „Ubytovatelia snažte sa poskytnúť bezpečné parkovanie pre svojich hostí v uzavretých priestoroch, otvorené parkoviská pred penziónmi priebežne skontrolujte aj v nočnej dobe, resp. v skorých ranných hodinách. Akýkoľvek pohyb podozrivých osôb resp. vozidiel ihneď hláste na Políciu na číslo 158.“ upozorňuje kpt. Ing. Gabriela Tkáčová. Vašou všímavosťou pomôžete predísť krádežiam a spôsobeným škodám.

Vyrušený dovolenkárkou…

Dňa 03.08.2016 v čase okolo 21,30 hod. sa neznámy páchateľ v kukle pokúsil odcudziť z parkoviska pri hoteli v areáli aquaparku v Bešeňovej, okr. Ružomberok tam zaparkované uzamknuté osobné motorové vozidlo zn. ŠKODA Octavia. Bez zjavného poškodenia zámky na dverách vodiča vnikol do vozidla, vybral plastový kryt z riadiacej páky a aj plast medzi volantom a prístrojovou doskou s tachometrom. Našťastie ho zbadala návštevníčka hotela a páchateľ ušiel. Vlastníkovi vozidla z Českej republiky spôsobil škodu v doposiaľ nezistenej výške. V prípade chytenia páchateľa a dokázania viny mu za prečin krádeže v štádiu pokusu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Z dovolenky bez auta…

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície PZ Ružomberok začal trestné stíhanie za zločin krádeže nakoľko doposiaľ nezistený páchateľ v presne nezistenej dobe v čase od 02.30hod do 08.00 hod dňa 30. 07. 2016 nezisteným spôsobom a predmetom prekonal uzamknuté dvere na osobnom motorovom vozidle zn. Škoda Superb zaparkované vo voľne prístupnom prístrešku vedľa rodinného domu v obci Bešeňová okr. Ružomberok. Následne vozidlo odcudzil a odišiel s ním na nezistené miesto, čím páchateľ spôsobil škodu odcudzením majiteľovi vozidla z Českej republiky vo výške asi 30.000 ,–€. V prípade chytenia páchateľa a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Prečítajte si tiež:

TIPY na VÍKEND: Voľné dni sú predo dvermi a vyzerá to tak, že nuda v Ružomberku nehrozí

Pád horolezca v Halinách – vápencových bralách na Malinôm Brde

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM