Tlačové správy

Vnímam pocity ľudí a rozhodujem sa zodpovedne

Miroslav Štefček (predseda PD Ludrová a kandidát na poslanca VÚC č. 23): „Chcem, aby Ružomberok a jeho obce boli konečne chápané ako priestor vzájomného pôsobenia obyvateľov, cestovného ruchu, prírodného bohatstva, ochrany životného prostredia i priestoru pre uplatňovanie sociálnej politiky.“

Ilustračný obrázok k článku Vnímam pocity ľudí a rozhodujem sa zodpovedne
Zdroj: Dnes24.sk

Po mojom zvolení do funkcie predsedu Poľnohospodárskeho družstva Ludrová v roku 2007 som sa stretol s mnohými výzvami a problémami, ktoré som bol nútený riešiť. Moje dlhoročné skúsenosti z oblasti poľnohospodárstva, ktoré som nadobudol počas svojho pôsobenia na PD Ludrová ako zamestnanec, mi pomohli týmto výzvam a problémom čeliť. Keďže za každým úspechom podniku je aj tímová práca ľudí, úspechy nášho PD sú nielen mojimi úspechmi, ale aj úspechmi mojich zamestnancov. V spolupráci s riadiacimi pracovníkmi PD Ludrová som v súlade so spoločnou poľnohospodárskou politikou na roky 2007 – 2013 vypracoval strednodobú koncepciu rozvoja firmy. Pri jej tvorbe sme zohľadnili aktuálne trendy v poľnohospodárstve so zameraním na modernizáciu rastlinnej a živočíšnej výroby. Keďže otázka životného prostredia a obnoviteľných zdrojov bola v modernej spoločnosti čoraz aktuálnejšou, v roku 2009 sme postavili v tom období prvú bioplynovú stanicu v Slovenskej republike, ktorá vyrába elektrickú energiu z maštaľného hnoja a využíva odpadové teplo na vykurovanie objektov PD.

Aj napriek inovatívnemu mysleniu a dynamickým riešeniam v našom PD bola ekonomická situácie stále zložitá. Celosvetová hospodárska kríza neobišla tak ako iné poľnohospodárske podniky, ani naše PD. Po zvolení do funkcie predsedu Liptovskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v roku 2010 a následnom zvolení za člena predstavenstva Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, som hlbšie prenikol do problémov slovenského pôdohospodárstva, potravinárstva a problémov slovenského vidieka. V súvislosti s narastajúcim úpadkom pôdohospodárstva a celosvetovej hospodárskej krízy sa aj v našom kraji začali prejavovať problémy súvisiace so zvyšujúcou sa nezamestnanosťou, zvyšovaním sociálneho napätia v obciach a znížením spoločenského postavenia našich ľudí žijúcich v obciach.

Táto zložitá situácia v našom kraji ma prinútila zamyslieť sa nad ponúknutou kandidatúrou na poslanca do VÚC za náš Žilinský kraj. Domnievam sa, že pokiaľ nebude v našom kraji, jeho mestách a obciach fungovať záujem o vidiek vrátane poľnohospodárstva, budú problémy nezamestnanosti a regionálnych rozdielov každodennou súčasťou nášho života. Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka sú oblasťami s vysokým potenciálom pre zlepšenie nášho života. Aj preto je podľa môjho názoru potrebné tieto dynamické oblasti a ich potenciál využívať, zabezpečiť ich dlhodobú udržateľnosť a napredovanie s cieľom dať prácu ľuďom z našich miest a obcí. Medzi prioritné oblasti zaraďujem aj potravinovú bezpečnosť súvisiacu s čoraz častejšími potravinovými škandálmi na Slovensku, rozvoj obcí zameraný na zvýšenie podpory zamestnanosti súvisiacej najmä s rozvojom cestovného ruchu a agroturistiky, ktoré majú v našom kraji potenciál. V súvislosti s uvedenými problémovými oblasťami som sa rozhodol ponúknutú kandidatúru na poslanca do VÚC za náš Žilinský kraj prijať a uchádzať sa o priazeň voličov.

V pozícii poslanca VÚC sa zameriam na podporu a presadzovanie výstavby a rekonštrukciu cestnej siete, využívanie eurofondov na zveľaďovanie školských a sociálnych zariadení, podporu športu pre mládež, rozvoj agroturistiky a tvorbu pracovných príležitostí pri využití turistiky, ochraňovanie a rozvíjanie kultúrneho dedičstva nášho okresu – Vlkolínec, Kostol Všetkých svätých a iné.

Miroslav Štefček II
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM