Správy

Vodárenská spoločnosť začala s projektom za 11 miliónov eur

Vodárenská spoločnosť Ružomberok (VSR) vo štvrtok oficiálne odštartovala realizáciu investičnej akcie za približne 11 miliónov eur s nenávratnou finančnou podporou z fondov EÚ. Odkanalizované budú Liptovské Sliače s takmer 4000 obyvateľmi i v niekoľko ďalších okolitých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Vodárenská spoločnosť začala s projektom za 11 miliónov eur
Foto: Stanislav Černák

Rozsiahly projekt zahŕňa viac ako 40 km kanalizačnej siete, 1700 domových prípojok a rekonštrukciu spádovej čistiarne odpadových vôd v Liptovskej Teplej. „Čaká nás otrocká robota, no verím, že naši občania budú mať počas výstavby potrebnú dávku trpezlivosti. Kvalita ich každodenného života sa určite výrazne zlepší, nehovoriac o tom, že sme región predurčený na rozvoj turizmu,“ uviedol starosta Liptovských Sliačov Ján Ondrejka.

Zhotoviteľ výrazne znížil odhadované náklady

Výrazné zníženie nákladov v porovnaní s pôvodnými odhadmi na úrovni 25 miliónov eur vysvetlil predseda predstavenstva zhotoviteľskej spoločnosti Chemkostav Michalovce Tibor Mačuga. „Máme za sebou viacero podobných projektov a cenotvorba vychádzala z našich reálnych skúseností. Stojíme si za tým, že toto dielo postavíme kvalitne a v stanovenom termíne, ktorý sa budeme usilovať ešte skrátiť,“ skonštatoval Mačuga. Práce na projekte by mali byť hotové do necelého poldruha roka.

Zostane ešte niekoľko menších obcí

Po úspešnom dokončení tejto veľkej investície, ktorej predchádzal náročný niekoľkoročný prípravný a schvaľovací proces, budú v dolnom Liptove odkanalizované už prakticky všetky obce nad 2000 obyvateľov. "Ešte nám zostáva odkanalizovať niekoľko menších obcí, na čo sa už tiež postupne v rámci našich možností pripravujeme,“ povedal riaditeľ VSR Milan Mojš.

ilustračné foto: webnoviny.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM