Správy

Vodiči, na ceste do Žiliny budú kolóny: Začali sa opravy v Hubovej, budú aj ďalšie

Slovenská správa ciest (SSC) upozorňuje na veľkoplošné opravy na vybraných úsekoch ciest I/18 a I/11 v Žilinskom kraji. Informovala v stredu hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová. Zhruba hodinovú uzávierku cesty I/18 medzi Vrútkami a Žilinou spôsobila dnes napoludnie zrážka štyroch áut.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, na ceste do Žiliny budú kolóny: Začali sa opravy v Hubovej, budú aj ďalšie
Zdroj: TASR

Riešenie: Trpezlivosť alebo obchádzky

Najzložitejšia dopravná situácia bude podľa hovorkyne na ceste I/18 na výjazde zo Žiliny smerom na Martin a v obci Hubová smerom na Ružomberok, kde je predpoklad ukončenia prác 16., respektíve 18. 7. „Potom začne oprava úsekov cesty I/18 okolo obce Kraľovany od 17. do 22. 7. a okolo obce Šútovo od 23. 7. do 2. 8. Vzhľadom na veľkú intenzitu dopravy v daných úsekoch predpokladáme z dôvodu čiastočnej uzávierky do jedného jazdného pruhu vznik dopravných kolón s výrazným časovým zdržaním pri prejazde týmito úsekmi. Odporúčame vodičom rátať so zdržaním, prípadne využiť inú dopravnú trasu či už cez Terchovú alebo cez Donovaly,“ uviedla hovorkyňa SSC.

Dopravná nehoda situáciu ešte skomplikovala

Zhruba hodinovú uzávierku cesty I/18 medzi Vrútkami a Žilinou spôsobila dnes napoludnie zrážka štyroch áut. Zranil sa pri nej 37-ročný vodič Citroenu Jumper, ktorého zranenie jednorazovo ošetrili. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová. Vodič Citroenu, ktorý jazdil z Vrútok do Žiliny po dvojpruhovej ceste, sa podľa nej nedostatočne venoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby pri prejazde opravovanými úsekmi dbali na zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť.

zdroj: kr pz za/ ssc.sk; ilustračné foto: tasr;

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM