Jozef Milan Rôzne

Vodiči, tak čo ste si priniesli domov? Jablko alebo citrón...

Počas dopoludňajších hodín druhého májového štvrtka prebiehala v Ružomberku dopravno-preventívna akcia „Jablko – citrón“. Dopravní policajti v spolupráci so zástupcami Generali poisťovna a žiakmi Základnej školy Bystrická cesta dohliadali na bezpečnosť cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, tak čo ste si priniesli domov? Jablko alebo citrón...
Zdroj: Dnes24.sk

Počas tejto akcie vodičov za menej závažné porušenie dopravných predpisov neriešili policajti, ale žiaci. „Pre takýchto nezodpovedných vodičov mali „policajní pomocníci“ pripravený kyslý citrón, ktorý im odovzdali s upozornením, aby nezabúdali, že na cestách sú aj deti, ktoré sú oveľa viac zraniteľné,“ povedala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku.

Na stanovišti na Bystrickej ceste mužom zákona pri kontrole dodržiavania maximálnej rýchlosti pomáhali žiaci 6.B triedy tamojšej základnej školy. „Vodičov, ktorí jazdili predpisovo, deti odmenili jabĺčkom a maľovaný obrázkom. Napriek upršanému počasiu akcia prebehla bez problémov a deti popriali vodičom veľa kilometrov bez nehody. Zmoknuté a šťastné sa vrátili späť do školy,“ zhodnotila zástupkyňa riaditeľky Eliška Pavlíková.

Zdroj: OR PZ RK/ E.Pavlíková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM