Jozef Milan Rôzne

Voľby 2012

Kandidátku najsilnejšej vládnej strany SDKÚ-DS povedie do predčasných parlamentných volieb trio Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš a Lucia Žitňanská. Ružomberčanka Markéta Rusnáková je na 122 mieste.

Vedúca Katedry sociálnej práce Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku doc. PhDr. Markéta Rusnáková, PhD považuje ponuku kandidovať ako nestraníčka na listine SDKÚ-DS za poctu a zároveň za ocenenie svojich občianskych a profesionálnych aktivít. V ružomberskom prostredí je známa ako aktívna dobrovoľnícka organizátorka a štatutárka Materského centra Nevedko. Podľa vyjadrenia kandidátky, považuje sa za pravicovo zmýšľajúceho človeka, ktorý chápe nevyhnutnosť zodpovedného konania nielen v čase krízy. Vedúca Katedry sociálnej prace PF KU v Ružomberku je nezávislou kandidátkou na kandidátke SDKÚ-DS.

Za treťou ministerkou spravodlivosti Žitňanskou nasleduje predseda poslaneckého klubu Jozef Mikuš, ďalej podpredseda parlamentu Milan Hort, poslanci Ivan Štefanec a Martin Fedor, minister školstva Eugen Jurzyca, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo a prvú desiatku uzatvára štátny tajomník ministerstva školstva Jaroslav Ivančo. SDKÚ-DS tento rok zostavila kandidátku bez primárnych volieb, ktoré zrušili pre časovú tieseň. Rovnako sa nekonali ani primárky na volebného lídra, keďže sa Dzurindovi nik nepostavil. „Vždy sa budem biť, aby sme lídra volili v primárnych voľbách, ale po skúsenostiach, ktoré máme, som presvedčený, že aj primárky na poslancov si vyžadujú svoju revíziu,“ dodal.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM