Krimi

Smrť na revúckom salaši: Mužovi (†45) už privolaný lekár nedokázal pomôcť

AKTUALIZOVANÉ! Na salaši v katastri obce Liptovské Revúce, okres Ružomberok, došlo vo štvrtok podvečer k smutnej udalosti. Na zemi zostal ležať 45-ročný muž, privolaný lekár už mu žiaľ nedokázal pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku Smrť na revúckom salaši: Mužovi (†45) už privolaný lekár nedokázal pomôcť
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa polície na salaši došlo k slovnému a fyzickému konfliktu medzi dvoma mužmi a po ňom muž (†45) zostal ležať na zemi. Policajná hliadka na mieste obmedzila osobnú slobodu 42-ročnému mužovi, ktorého následne predviedla na policajný útvar. Muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,95 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,98 promile).

Za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža (†45) bola nariadená pitva. Po jej vykonaní neskôr policajti informovali, že na základe predbežnej správy z pitvy bolo zistené, že jeho smrť nebola zavinená konaním inej osoby.

Vyšetrovateľ však obvinil 42-ročného muža z prečinu ublíženia na zdraví. „Obvinený muž mal vo štvrtok 19. júna podvečer v kolibe salaša v katastri obce Liptovské Revúce (okres Ružomberok) slovný aj fyzický konflikt so 45-ročným mužom, s ktorým spoločne požívali alkoholické nápoje. Obvinený muž ho následne vytiahol pred kolibu, kde ho fyzicky napadol. Viackrát ho udrel lopatou aj päsťami,“ povedal krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Ten ďalej uviedol, že uvedeným konaním napadnutý muž utrpel zranenia, ktoré by si podľa predbežnej správy z pitvy vyžiadali práceneschopnosť v trvaní do 14 dní. Z predmetnej správy ďalej vyplýva, že tieto poranenia neviedli k smrti muža a neviedli k bezprostrednému ohrozeniu jeho života. „Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Moravčík.

Foto ilustračné/ liptovskerevuce.sk;

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM