Jozef Milan Iné športy

Vrcholový mládežnícky šach sa v roku 2013 nasťahoval do Ružomberka

Ružomberok sa tento rok stane „Mekkou“ vrcholových mládežníckych šachových podujatí. Vo februári boli zorganizované Majstrovstvá SR základných škôl, o týždeň to budú Majstrovstvá SR družstiev mladších žiakov a v júni MSR jednotlivcov a družstiev starších žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Vrcholový mládežnícky šach sa v roku 2013 nasťahoval do Ružomberka
Foto: Jozef Milan

Ružomberský šachový festival 2013 – CHESSFEST už o pár dni odštartuje svojim prvým podujatím, a to Majstrovstvami Slovenskej republiky družstiev mladších žiakov. Počas 20.apríla si v priestoroch Základnej školy na Sládkovičovej ulici zmerajú svoje sily najlepší slovenskí šachisti a šachistky vo vekovej kategórii do 12 rokov. Po prvýkrát v slovenskej šachovej histórii sa partie odohrané na Majstrovstvách Slovenska v rapid šachu (zrýchlené tempo hry) budú on-line prenášať na internet. Záštitu nad týmto podujatím prevzal poslanec Žilinského VÚC za okres Ružomberok a riaditeľ Mestských lesov Ružomberok Michal Slašťan.

Už v tejto chvíli beží oficiálny web podujatia www.chessfest.sachrbk.sk, kde sa dozviete všetko o najbližších akciách, registrácii do turnajov, okrem toho ako prvý na Slovensku umožní priamu členskú registráciu do Slovenského šachového zväzu.

POZOR!!! Chceme upozorniť na zmenu hracích priestorov na akcie CHESSFEST-u, ktoré sa uskutočnia 1. a 2.júna, keď sa podujatie z pôvodných priestorov Športovej haly Koniareň sťahuje do centra mesta na Gymnázium sv. Andreja na Námestí Andreja Hlinku.

zdroj: Marek Zelnický, riaditeľ CHESSFEST

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM