Petra Janigová Basketbal

Vydarenej jazde s Dannaxom chýbal už len jeden bod

(ilustračné foto) V 13. kole ženskej Extraligy si Ružomberok v povinnej jazde bez problémov poradil s košickým Danaxom 99:50. V záverečných sekundách bola na dosah aj stovka, tá ale na rozdiel od súperiek napokon odolala.

V komornej atmosfére potrebovali naše dievčatá chvíľu na zahriatie, aby sa dostali do tej správnej prevádzkovej teploty. V úvode sa preto košický tím trochu prekvapivo nalepil na Ružu, v 3. minúte dokonca viedol 4:6 a potom aj 6:7. Bolo však iba otázkou niekoľkých košov, kedy sa domáce basketbalistky svojho súpera strasú a zápas prevezmú do vlastnej réžie. Tak sa aj stalo, po prvej štvrtine to bolo o osem (24:16) a na polčas už o 22 bodov.

Po veľkej prestávke už mohli Ružomberčanky bezstarostne pracovať na čo najvyššom skóre, ktoré s pribúdajúcimi minútami utešene narastalo. V poslednej desaťminútovke dovolil domáci tím Košičankám uhrať iba 9 bodov a keďže ružomberský útok išiel naplno, Ruži sa podaril parádny, vyše štyridsaťbodový únik. Dvadsať šesť sekúnd pred koncom ukazovala svetelná tabuľa skóre 99:50, lenže vytúžený kôš napokon nepadol. A to aj napriek snahe domáceho trénera, ktorý sa stovku snažil privolať niekoľkými oddychovými časmi. Nič to ale nezmenilo na tom, že Ružomberok si pripísal ďalšie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne a predposledný Danax zdolal s rozdielom niekoľkých tried.

**Ivan Kurilla, tréner Ružomberka: **„Páčila sa mi tretia štvrtina, keď sme hrali agresívne a nátlakovo. S blížiacim sa záverom sme vypojili z hry hráčky, ktoré boli najviac vyťažené v Európskom pohári a príležitosť dostali mladšie. V našej hre sa vyskytli aj nejaké chybičky, hlavne v defenzíve, preberieme si to na tréningu. Niektoré verdikty rozhodcov boli čudné. Treba rozlišovať, čo je agresívna a čo nedovolená hra.“

MBK Ružomberok – Dannax Sport Košice 99:50 (24:16, 33:14, 18:11, 24:9) Najviac bodov: Anderssonová 24, Štěpánová 16, Tetemondová, Černáková a D. Baburová po 11 – Bálintová 18, Nagyová 8, Janoščíková 7 TH: 27/22 – 23/11, fauly: 21 – 21, trojky: 5 – 1, rozhodovali: Perečinský a Mlynarčík, 330 divákov

Vydarenej jazde s Dannaxom chýbal už len jeden bod
1
Galéria
MBK - Dannax
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM