Ivana Milanová Správy Samospráva

Vynovené Kalendárium obsahuje takmer 500 podujatí

Vkusné vreckové Kalendárium vydalo mesto Ružomberok v spolupráci s Informačným centrom aj tento rok. Propagačný materiál v praktickej podobe je bezplatne k dispozícii verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vynovené Kalendárium obsahuje takmer 500 podujatí
Zdroj: TASR

„Tento rok sme sa snažili pripraviť kalendárium v upravenom šate. Zásadná je najmä zmena formátu, farebného prevedenia či pridanie niekoľkých fotografií z akcií, propagovaných v minulom roku," povedal vedúci Informačného centra Ružomberok Milan Kolčák.

Obsahom Kalendária – prehľadu podujatí na rok 2017 v meste Ružomberok a okolí je zoznam plánovaných kultúrnych, športových, výchovných či iných zaujímavých akcií, organizovanými nielen mestom Ružomberok či Kultúrnym domom Andreja Hlinku, ale najmä občianskymi združeniami, umeleckými školami, inštitúciami tretieho sektora, ktoré pôsobia v Ružomberku. Sú v ňom aj podujatia, ktoré pripravujú okolité obce.

„Každoročným vydávaním kalendária chceme dostiahnuť väčšiu propagáciu podujatí na území mesta a okolia. Rovnako je našou snahou podporiť tým návštevnosť podujatí v našom regióne," uviedla Paulína Kleinová z ružomberskej radnice. Podľa jej slov propagačný materiál mapuje pripravované podujatia od začiatku februára do konca decembra a v jednoduchosti informuje o termíne, názve a mieste konania akcie.

„Pre záujemcov o bližšie informácie sú vždy v mesačných intervaloch dopĺňané údaje o jednotlivých podujatiach na mestskej stránke ruzomberok.sk v sekcii Kalendár akcií," uviedol Kolčák. Tiež dodal, že do tohtoročného kalendária bolo zaradených 475 podujatí, čo je o 137 viac ako v minulom roku.

Z podujatí, zverejnených v aktuálnom vydaní, spomeňme napríklad Fullstar (súťaž v populárnom speve), Ranené vtáčatá (recitačná súťaž), Otvorenie cyklistickej sezóny CykloKorytničky, Chessfest 2017, Medzinárodnú súťaž v štandardných a latinskoamerických tancoch, Šikovný trh, Zónu bez peňazí, Festival pod Sidorovom, Cyklus Kreatívne v múzeu či Famíliaart – tvorivé dielne v galérii.

„Kalendárium bolo vydané v náklade 2 000 kusov, v elektronickej verzii je zverejnené na internetovej stránke mesta Ružomberok a v tlačenej podobe je k dispozícii bezplatne v Informačnom centre Ružomberok, na radnici, v synagóge, galérii či mestskej knižnici,„ doplnila na záver Kleinová a dodala: „Všetkým spolutvorcom, ktorí sa na kalendáriu podieľali, chceme vysloviť veľké poďakovanie.“

Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM