Futbal

Vyrovnávajúci gól Ruže po hodine dvanástej

V úvodnom kole nového ročníka Corgoňligy remizovali hráči MFK Ružomberok so svojim krajským rivalom zo Žiliny 2:2. Domáci tím zachránil jeden bod až v nastavenom čase, keď prakticky celý druhý polčas o jeden gól prehrával.

Ilustračný obrázok k článku Vyrovnávajúci gól Ruže po hodine dvanástej
Zdroj: TASR

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 12. Ďubek , 90+. Tawamba – 49. Pich, 37. Pečovský. ŽK: Piaček. Rozhodoval Trutz, 3027 divákov.

MFK Ružomberok: Niklolič – P. Maslo, Greššák, Adamovič, Nosek (80. L. Lupták) – R. Bartoš (46. Almaský) – Zreľák, Tawamba, Zošák, M. Nagy (46. Lovás) – Ďubek MŠK Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Vavro, A. Ceesay (70. Akapko) – Pečovský – Mihalík, Škvarka, Paur (81. Babatounde), Pich – Jelič (85. Majtán)

Pred veľmi peknou návštevou sa pod Čebraťom hral výborný dynamický futbal, s obrovským nasadením na oboch stranách. Aktívnejšie začali Žilinčania, ktorí v úvode poslali pár nebezpečných centrov do ružomberského „veľkého vápna“. V 8. min prvú strelu medzi žrde vyslal domáci Zošák, v sľubnej pozícii zvnútra šestnástky však namieril do stredu brány a Dúbravka loptu vyrazil. V 12. min. si už domáci diváci zakričali gól, po „kikse“ žilinského obrancu Vavra, Ďubek sa sám ocitol pred gólmanom hostí a rutinérsky otvoril skóre. V 24. min. sa Ďubek znovu pozeral zoči – voči Dúbravkovi tentoraz však zazvonilo brvno žilinskej svätyne. V 26. min. mal zase Tawamba na hlave druhý úspech „Ruže“, lenže perfektný Zreľákov center z dvoch metrov neusmernil do siete. V 30. min. sa kamerunskému futbalistovi ponúkla ďalšia „gólovka“. Za už prekonaného Dúbravku Žilinčanov ratoval Piaček. Domácim sa tesné vedenie napriek „tutovkám“ nepodarilo poistiť, naopak v 37. hostia vyrovnali, keď Pečovský pohotovou strelou prekvapil ružomberského brankára Nikoliča. Ten sa však v závere polčasu vyznamenal, keď Jeličovu hlavičku z bezprostrednej blízkosti vytisol na ľavú žrď.

Do druhého polčasu Žilina vstúpila raketovým gólom. V 49. min. Pich z uhla, ale zblízka otočil skóre na 1:2. V 57. Nikolič reflexívne vytlačil nad Maboukovu ranu z ôsmich metrov. „Ruža“ po druhom inkasovanom góle stratila dych, naopak hostia sa očividne dostali „na koňa“. V 73. min. sa Tawamba snažil takmer z polovice ihriska prelobovať Dúbravku, ale netrafil bránu. Domácim snahu o vyrovnanie nebolo možné uprieť, ale do šancí sa nedostávali. Naopak ešte Nikolič čaroval pri Majtánovej veľkej šanci. V nadstavenom čase sa však Liptáci predsa dočkali vyrovnania, autorom gólu bol Tawamba.

Jozef Vukušič, tréner MFK Ružomberok: „Tiež si myslím, že to bol vynikajúci zápas, na oboch stranách bolo veľa šancí. No nehrali sme, čo sme chceli. Napriek tomu sme mali tri, štyri vyložené šance. Škoda, že v 1. polčase sme nedali druhý gól a mohli sme dať i tretí. Keď súper otočil stav na 1:2, nastali pre nás komplikácie. Napokon som veľmi spokojný, že sme uhrali remízu.“

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: „Jednoznačne sme videli vynikajúci zápas dvoch dobrých mužstiev. V úvode sme mali trošku problémy s nakopávanými loptami, vtedy Ružomberok bol nepríjemný a mohol ísť do dvojgólového vedenia. Do zápasu sme sa dostali hernou kvalitou, veľmi zaujímavou prechodovou fázou. Otočili sme stretnutie, len to chcelo ešte jeden gólik, ktorý neprišiel.“

Na titulnej fotke nová posila domácich – obranca Goran Adamovič

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:2
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM