Rôzne Správy

Výsledky prieskumu: Najpočúvanejším je Rádio Expres, najsledovanejšia je TV Markíza

Máte svoju obľúbenú rozhlasovú a televíznu stanicu? Pozrite si, ako dopadli v meraní počúvanosti a sledovanosti.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky prieskumu: Najpočúvanejším je Rádio Expres, najsledovanejšia je TV Markíza
Zdroj: TASR

Najpočúvanejšími slovenskými rozhlasovými stanicami sú Rádio Expres, Rádio Slovensko a Fun rádio. Najsledovanejšími televíznymi stanicami sú TV Markíza, TV JOJ a Jednotka. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu MML–TGI, ktorý predstavila spoločnosť Median SK.

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň“ predstavuje 89 percent. Poradie otvára Rádio Expres s 37 %, ďalej Rádio Slovensko s 30 %, nasleduje Fun rádio s 25 %. Sedemnásť percent populácie počúva aspoň raz za týždeň Rádio Jemné a 16 % Rádio Europa 2. Rádio Vlna dosiahlo počúvanosť 14 % a sedmičku najpočúvanejších uzatvára Rádio Regina s 13 %.

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval včera“ predstavuje 63 %. V prieskume prvým je Rádio Expres s 19 %, ďalej Rádio Slovensko so 17 % a nasleduje Fun rádio s 11 %. Sedempercentnú počúvanosť dosiahli Rádio Jemné a Rádio Europa 2. Poradie sedmičky najpočúvanejších staníc uzatvárajú Rádio Regina so šiestimi percentami a Rádio Vlna s piatimi percentami.

Sumárna sledovanosť všetkých televízií je 80 %. Televíziu v druhom a treťom kvartáli 2017 celkovo sledovali takmer štyri milióny divákov.

Najvyššie percento sledovanosti televíznych staníc dosiahla Televízia Markíza so 41 %. Sledovanosť na úrovni 32 % zaznamenala TV JOJ a za ňou sa umiestnila Jednotka s 25 %. V rámci poradia jednotlivých slovenských televíznych staníc v ukazovateli podiel na trhu je na prvom mieste s 33 % TV Markíza. TV JOJ dosiahla 23 % a za ňou sa so 17-% podielom na trhu umiestnila Jednotka.

Národný prieskum MML–TGI, zameraný na spotrebné správanie, médiá a životný štýl, realizuje spoločnosť Median SK kontinuálne od roku 1997. Prieskum za druhý a tretí kvartál 2017 bol realizovaný v období od 3. apríla do 17. septembra 2017. Výberový súbor tvorili obyvatelia Slovenska vo veku 14 až 79 rokov. Prieskum bol realizovaný na vzorke 4238 respondentov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM