Jozef Milan Rôzne

Výstraha pre vodičov - auto v potoku nad Lipt.Osadou!

V piatok (13. 01.) poobede vyťahovali hasiči osobné autá z potoka a z priekopy nad Liptovskou Osadou. Večer si výjazd museli zopakovať, kedy sa zrazili dodávka s nákladným vozidlom. Našťastie nedošlo ku strate na ľudských životoch.

V piatok dňa 13. 01. 2012 o 15:45 hod. boli hasiči z Ružomberka vyslaní k obci Liptovská Osada k dopravnej nehode osobného motorového vozidla značky Opel Astra, ktoré sa nachádzalo v rieke Korytnica prevrátené na streche. Hasiči vozidlo pomocou navijaku prevrátili na kolesá, odpojili autobatériu a vytiahli z rieky ku ceste. Počas zásahu prišla hasičom osobne oznámiť vodička z iného vozidla, že cca o 100 m vyššie havarovala a jej auto značky Audi A3 sa nachádza v priekope. Následne hasiči vytiahli aj toto vozidlo z priekopy na cestu a po dohode s políciou sa vrátili späť na základňu. K zraneniu osôb pri týchto nehodách našťastie nedošlo.

Večer, o 21:57 hod., boli hasiči vyslaní k dopravnej nehode v katastri obce Liptovská Osada znova . Jednalo sa o nehodu dodávkového vozidla značky Peugeot Partner a poľského nákladného motorového vozidla značky Renault. Pri nehode boli zranené 3 osoby, tieto ošetrila záchranná zdravotná služba. Nákladné vozidlo bolo mimo cesty prevrátené na boku, pričom vodič si zabezpečoval prekládku nákladu. Hasiči zabezpečili obidve vozidlá proti vzniku požiaru a skontrolovali, či neunikajú prevádzkové kvapaliny. Po zdokumentovaní nehody políciou pomohli pri naložení dodávky na vozidlo odťahovej služby a vrátili sa späť na základňu.

Zdroj: kpt. Ing. Miroslava Ondrichová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline

Havaria RK
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM